ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Петък, 29.03.2024 |

Български  English


Volkswagen навлиза на пазара в САЩ с e-Golf
Публикувано на: 31-05-2014




Volkswagen навлиза на пазара в САЩ с e-Golf

В продължение на няколко години, Volkswagen наблюдаваше надпреварата за разработване на жизнеспособни електрически автомобили от кулоарите.

Но тази есен, немският автомобилен производител ще представи първия си изцяло електрически автомобил в САЩ, захранван с батерии. Това е версия на голф, хечбек,  от който са продадени повече от 30 милиона в целия свят в цели 6 разновидности. Така наречения eGolf използва същата платформа и купе като на бензиновите и дизелови модели.

Към момента почти всеки производител на автомобили в САЩ ( Honda , Toyota , GM , Chrysler , Ford , Nissan , BMW и Mercedes - Benz ) предлага превозно средство с нулеви емисии в Калифорния. Съветът California Air Resources изисква всяка марка да продава такива автомобили.

Автомобилопроизводителите обикновено губят пари от продажбата на електрически автомобили, въпреки щедрите държавни и федерални субсидии за купувачите. Това е цената за навлизане в страната с най-големият автомобилен пазар и ключът към изграждане на популярността на марката на фона на нарастващото потребителско търсене на чисти и ефективни автомобили.

Вместо модернизация на остаряващата платформа за използването й в електрически вариант, VW искаше да изчака, докато стартира новата база, наречена MQB, тъй като тя е проектирана с изцяло електрически замисъл. Това е още една причина за закъснението на VW .

E- Golf  е с по-малко вътрешно пространство за хора и товари, защото 700 килограмовата литиево-йонна батерия е вградена в пода и в пространството между пътниците.

E- Golf има същото пъргаво поведение на пътя както бензиновия си събрат, но при него отсъстват шума и вибрациите на двигателя. Електродвигателят е със 115 конски сили и автомобилът достига от нула до 100 км./ч за около 10 секунди. Пробегът с едно зареждане се очаква да бъде около 180 км.

VW все още не е обявил цената за е-Golf , но версията с кожени седалки и навигация вероятно ще се продава за около $ 35 000. С  държавните и федерални данъчни стимули, цената ще се намали с около $ 10,000. Това, че цената се доближава до тази на Nissan Leaf  едва ли е случано.

Всички е- Golf модели ще се предлагат с програма за стандартна пътна помощ . Тази услуга включва възможността всеки е-Golf, който е закъсал без ток в рамките на 100 мили от дома си, да може да бъде транспортиран до най-близката зарядна станция. В тези случаи шофьорите ще имат възможността да бъдат извозени безплатно до дома или офиса с такси.

E- Golf ще презарежда напълно  изтощената си батерия за по-малко от четири часа, използвайки мрежата от 240 волта или за 20 часа, ако зарежда на 110v/120v .

Три режима на шофиране регулират мощността на колата. E- Golf стартира в нормален режим, докато Еко и Eco + прогресивно ограничават мощността и въртящия момент на автомобила, а ползването на климатика намалява пробега.

Шофьорите могат да използват лоста за превключване на предавките, за да превключват между четири нива на рекуперативно спиране - това е режим, в който енергия се връща обратно в батерията. Необходима е известна практика, за да могат начинаещите шофьори да се нагодят към режима на каране на автомобила.


Единствените сигнали, че колата работи на батерии са дневните LED светлини, синьото осветяване на логото на VW, малките е-Голф емблеми и шума на уникалните лети джанти. Използва се бордови компютър, навигационната система е със сензорен екран, който се използва и за управление както на климатика, така и на някои функции на автомобила.

При първоначалния си страт през ноември, е-Golf ще бъде достъпен само в Калифорния, Орегон, Ню Йорк, Мериленд, Мейн, Върмонт, Масачузетс, Кънектикът, Роуд Айлънд, Ню Джърси и Вашингтон , DC, но VW обещава, че този списък ще се разширява.

С немското си качество на конструкцията и на дизайна, както и с убедителна си цена, е-Golf е достатъчно привлекателен за да бъде пряка конкуренция на Leaf. Да не забравяме обаче, че сегашния модел Leaf е в продажба от 2011 г. насам. Това предимство е от значение и на е-Golf ще му трябват поне 3 години за да повтори "рецептата Life" .

Но за истинските фенове на VW фенове, чакането до 2015 година на е-Golf  си заслужава чакането.




Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!






Добави в Svejo

Коментари (0)




  • Напиши коментар







  • Последно от актуално




    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    18-03-2024

    Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електрoще ...



    Проект по  Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    31-01-2024

    Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

    oще ...



    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    25-11-2023


    Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...



    ПОКАНА - WorkShop

    ПОКАНА - WorkShop

    15-11-2023

    oще ...





    Виж всичко от актуално




     
    Продукти




    Комплектна система за задвижване на електромобили

    Комплектна система за задвижване на електромобили


    Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



    Виж всички продукти


    Анкета с продължение...




    Какъв автомобил бихте закупили?


      Чист електромобил с литиево-йонни батерии
      Електромобил с удължен пробег
      Обикновен бензинов или дизелов автомобил
    Гласове:


    Кой уби електрическата кола? (видео)


    Календар - събития




    Март 2024
    Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
         
          
    ИКЕМ във Facebook








    Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


    ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


    evi
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    Европейски фонд
    за регионално развитие
    Инвестираме във вашето бъдеще
    evi
    evi
    ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
    „Развитие на конкурентоспособността
    на българската икономика” 2007-2013
    www.opcompetitiveness.bg

    Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.