ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Понеделник, 21.05.2018 |

Български  English


Фирма DAN Bus въвежда първите чисто електрически автобуси на BYD
Публикувано на: 08-08-2013
Фирма DAN Bus въвежда първите чисто електрически автобуси на BYD

Град Тел Авив въвежда първите чисто електрически автобуси в цял размер. Фирма BYD, която е най-големият производител на електрически автобуси в света, ще доставя чрез местния си вносител и дистрибутор Clal Motors своите електрически автобуси на фирмата Dan Bus — автобусният оператор на Тел Авив. Договорът бе подписан от Президента на Dan Bus, Михал Нагар, от Главния изпълнителен директор  (ГИД) на Dan Bus, Шмуел Рафаели, от ГИД на Clal Motors, Дорон Вадай, и от Старшия директор на BYD, Хенри Ли.

Целта на този опит е да се замени приблизително половината от автобусната флотилия на Dan Bus, която към момента се състои от 1 300 автобуси и минибуси. Инвестирането във вноса на електрически автобуси в Израел се очаква да достигне стотици милиони нови израелски шекели в близкото бъдеще в зависимост от това доколко подходящи ще се окажат електрическите автобуси за местните експлоатационни условия.

Дорон Вадай, ГИД на Clal Motors, заяви: “Електрическият автобус на BYD е перфектното решение за град Тел Авив, тъй като намалява едновременно емисиите и шума в полза на гражданите на Тел Авив. Този пилотен проект ще направи фирмата  DAN един от пионерите на ерата на нулеви емисии от обществения транспорт в света.”

Хенри Ли, Старшият директор на BYD, добави: “Нашият електрически автобус е доказал, че не само намалява значително замърсяването и шума в градовете, но той също така значително съкращава и експлоатационните разходи в сравнение с автобусите на природен газ и конвенционалните дизелови автобуси. Нашият електрически автобус е бил тестван в много различни страни. Ние сме уверени, че той ще бъде напълно подходящ за местните експлоатационни условия и се надаваме да доставяме все повече от него за Израел в близко бъдеще.”.

Вносът на електрически автобуси в Израел е силно подкрепян и насърчаван от различни министерства, начело с министъра на транспорта на Израел, г-н Израел Кац,   който даде указание на Министерството на транспорта да премахне онези ограничения, които биха могли да забавят процеса на вноса.

Дългият 12 метра електрически автобус на BYD е способен с едно зареждане да измине 250 км. (155 мили) в градски условия. Това позволява обсег на пътуването при мнозинството маршрути на Dan, който е достатъчен за цяла една смяна.

В електрическия автобус на BYD са намерили място много от водещите технологии в света: Fe батерията (батерия на железен фосфат), с която е снабден електрическият автобус на BYD, може да се похвали с най-високата степен на безопасност, най-дългия полезен живот и с най-благоприятна за околната среда химия на многократно зареждане, като не съдържа никакви тежки метали или токсични електролити.  Вътрешно разработеният мост със задно предаване, инсталиран на електрическия автобус на BYD, е една от  ключовите технологии на електрическите автобуси на BYD. Системата на моста със задно предаване обединява в едно мотор в главината и регенеративни спирачни технологии. Системата за зареждане на променлив ток е нова собствена технология на BYD, която фирмата неотдавна разработи за своите електрически транспортни средства.

Тъй като системата за зареждане на променлив ток има директна връзка с електрическата мрежа, тя може не само да зарежда батериите, но може също така да предава електричество от батериите към мрежата.

В момента електрически автобуси на BYD са в редовна експлоатация и са били тествани в няколко града на Китай, Европа и Северна Америка, което прави BYD най-големият производител на електрически автобуси в света. В края на месец юли 2012 г. акумулираният пробег, постигнат от електрическите автобуси на BYD, достигна над 8,23 милиона километра (или 5,1 милиона мили).

www.avtobusi.com
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  04-05-2018

  ИКЕМ и Софийски център за сигурност ще работят за връзката между сигурността, енергийната сигуoще ...  Споразумение за сътрудничество между ИКЕМ и ВА Г. С. Раковски

  Споразумение за сътрудничество между ИКЕМ и ВА Г. С. Раковски

  27-04-2018

  Общи теми за съвместна разработка са енергийната сигурност, кибер защита на електронни мрежи и oще ...  Проведе се първата за 2018г. среща на групата за образование по електрическа мобилност

  Проведе се първата за 2018г. среща на групата за образование по електрическа мобилност

  20-04-2018

  На срещата се обсъдиха, практическото обучение в професионалните гимнази и възможностите за въ oще ...  ИКЕМ се срещна с посланика на РБългария в Азербайджан, д-р Николай Янков

  ИКЕМ се срещна с посланика на РБългария в Азербайджан, д-р Николай Янков

  17-04-2018

  На срещата, посланик Янков се запозна oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:

  Продукти
  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W

  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W


  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 5000 вата и максимален проблем до 80+5 км. oще ...  Електрически скутер MSG-D 1500 W

  Електрически скутер MSG-D 1500 W


  Електрически скутер MSG-D 1500 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 1500 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електроскутер MLY- A 3000 W

  Електроскутер MLY- A 3000 W


  Електроскутер MLY- A 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 3000 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah

  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah


  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Електрoскутер MSG-E 3000 W

  Електрoскутер MSG-E 3000 W


  Електрoскутер MSG-E 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Виж всички продукти  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Май 2018
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
    
    
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.