ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Петък, 19.08.2022 |

Български  English


Фирма DAN Bus въвежда първите чисто електрически автобуси на BYD
Публикувано на: 08-08-2013
Фирма DAN Bus въвежда първите чисто електрически автобуси на BYD

Град Тел Авив въвежда първите чисто електрически автобуси в цял размер. Фирма BYD, която е най-големият производител на електрически автобуси в света, ще доставя чрез местния си вносител и дистрибутор Clal Motors своите електрически автобуси на фирмата Dan Bus — автобусният оператор на Тел Авив. Договорът бе подписан от Президента на Dan Bus, Михал Нагар, от Главния изпълнителен директор  (ГИД) на Dan Bus, Шмуел Рафаели, от ГИД на Clal Motors, Дорон Вадай, и от Старшия директор на BYD, Хенри Ли.

Целта на този опит е да се замени приблизително половината от автобусната флотилия на Dan Bus, която към момента се състои от 1 300 автобуси и минибуси. Инвестирането във вноса на електрически автобуси в Израел се очаква да достигне стотици милиони нови израелски шекели в близкото бъдеще в зависимост от това доколко подходящи ще се окажат електрическите автобуси за местните експлоатационни условия.

Дорон Вадай, ГИД на Clal Motors, заяви: “Електрическият автобус на BYD е перфектното решение за град Тел Авив, тъй като намалява едновременно емисиите и шума в полза на гражданите на Тел Авив. Този пилотен проект ще направи фирмата  DAN един от пионерите на ерата на нулеви емисии от обществения транспорт в света.”

Хенри Ли, Старшият директор на BYD, добави: “Нашият електрически автобус е доказал, че не само намалява значително замърсяването и шума в градовете, но той също така значително съкращава и експлоатационните разходи в сравнение с автобусите на природен газ и конвенционалните дизелови автобуси. Нашият електрически автобус е бил тестван в много различни страни. Ние сме уверени, че той ще бъде напълно подходящ за местните експлоатационни условия и се надаваме да доставяме все повече от него за Израел в близко бъдеще.”.

Вносът на електрически автобуси в Израел е силно подкрепян и насърчаван от различни министерства, начело с министъра на транспорта на Израел, г-н Израел Кац,   който даде указание на Министерството на транспорта да премахне онези ограничения, които биха могли да забавят процеса на вноса.

Дългият 12 метра електрически автобус на BYD е способен с едно зареждане да измине 250 км. (155 мили) в градски условия. Това позволява обсег на пътуването при мнозинството маршрути на Dan, който е достатъчен за цяла една смяна.

В електрическия автобус на BYD са намерили място много от водещите технологии в света: Fe батерията (батерия на железен фосфат), с която е снабден електрическият автобус на BYD, може да се похвали с най-високата степен на безопасност, най-дългия полезен живот и с най-благоприятна за околната среда химия на многократно зареждане, като не съдържа никакви тежки метали или токсични електролити.  Вътрешно разработеният мост със задно предаване, инсталиран на електрическия автобус на BYD, е една от  ключовите технологии на електрическите автобуси на BYD. Системата на моста със задно предаване обединява в едно мотор в главината и регенеративни спирачни технологии. Системата за зареждане на променлив ток е нова собствена технология на BYD, която фирмата неотдавна разработи за своите електрически транспортни средства.

Тъй като системата за зареждане на променлив ток има директна връзка с електрическата мрежа, тя може не само да зарежда батериите, но може също така да предава електричество от батериите към мрежата.

В момента електрически автобуси на BYD са в редовна експлоатация и са били тествани в няколко града на Китай, Европа и Северна Америка, което прави BYD най-големият производител на електрически автобуси в света. В края на месец юли 2012 г. акумулираният пробег, постигнат от електрическите автобуси на BYD, достигна над 8,23 милиона километра (или 5,1 милиона мили).

www.avtobusi.com
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  Регистрираните ППС и ЕПС в България към 1 юли 2022 г.

  Регистрираните ППС и ЕПС в България към 1 юли 2022 г.

  19-07-2022

  Информация за регистрираните пътни превозни средства и електрически превозни средства в Българoще ...  ИКЕМ проведе редовното си Общо събрание

  ИКЕМ проведе редовното си Общо събрание

  28-06-2022

  Домакин на събитието беше Стопански факултет към Софийския университет „Св. Климент oще ...  В Пловдив се учреди общинско транспортно дружество - “Екобус”

  В Пловдив се учреди общинско транспортно дружество - “Екобус”

  26-05-2022

  Общинският съвет на Пловдив прие с 36 гласа предложението на кмета Здравко Димитров за учредяв oще ...  ИКЕМ АД подписа договор за създаване на Трансгранична мрежа за електромобилност с Гърция

  ИКЕМ АД подписа договор за създаване на Трансгранична мрежа за електромобилност с Гърция

  09-05-2022

  Първите консултации ще се проведат в периода 06 - 09 май 2022 в градовете: Петрич, Кулата, Сан oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Продукти
  Зарядна станция - MAR-CSM-T2

  Зарядна станция - MAR-CSM-T2


  Ново поколение умна зарядна колонка за ускорен заряд на ЕПС! Проектирана и разработена изцяло в България, съвместно с ИКЕМ! oще ...  Домашна зарядна колонка от серията VAL-HP2

  Домашна зарядна колонка от серията VAL-HP2


  Идеалният избор за ДОМА или ОФИСА! Ускорено зареждане на Електромобил или зареждаем (Plug-in) хибрид! oще ...  Електрически велосипед Liberty MaxDrive

  Електрически велосипед Liberty MaxDrive


  Изследвайте града с елегантност и стил. Eljoy Liberty – интелигентен избор за търсещите комфорт и независимост. oще ...  Електрически велосипед Allrounder

  Електрически велосипед Allrounder


  Най-важното и отличително предимство на Eljoy Allrounder е свободата на избор, която предоставя. oще ...  Електрически велосипед Liberty

  Електрически велосипед Liberty


  Eljoy Liberty е електрически велосипед, създаден с подчертан акцент към хармоничния дизайн и комфорт на каране. oще ...  Виж всички продукти


  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:


  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Август 2022
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
   
     
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.