ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Неделя, 24.06.2018 |

Български  English


TWIZY Way by Renault
Публикувано на: 10-12-2012
TWIZY Way by Renault

  •   Renault откри магазина Twizy Way by Renault на гарата Сен-Куентин.

  •   Разработен от Renault и лансиран в сътрудничество с местните власти, Twizy концепцията за споделяне на автомобил вече спечели интереса на жителите на областта.

  •   Twizy Way by Renault е иновативна концепция за споделяне на автомобил, която тепърва ще се разраства.

След лансирането на услугата Twizy Way by Renault на сайта www.twizyway.com, Renault откри магазина Twizy Way by Renault в основната зала на жп-гарата Сен-Куентин.

В новия магазин, намиращ се в центъра на Сен-Куентин, клиентите могат да получат информация, да се абонират за услугата и да вземат значката си, след като се подпишат (физически или онлайн). Магазинът е отворен от понеделник до петък с работно време от обяд до 19 ч.

След четири и половина месеца на тестове и два месеца на реализация, Renault се обърна към института за пазарни проучвания House of Common Knowledge (HCK) да направи изследване, за да разбере какво е мнението на първите потребители на услугата. Цели 92% от анкетираните заявиха, че са останали доволни и са се забавлявали при използването на Twizy Way by Renault. Шофирането на Twizy носи редица предимства в реалния живот, като сред коментарите на ползвалите услугата се открояват мнения, като „Кратките пътувания са по-приятни и лесни (поща, банка, пекари)" и "Основният проблем, който решава, е паркирането или срещата с някого, след което прехвърлянето на друг вид транспорт (автомобил, влак и т.н.)". Концепцията „каршеъринг“ (споделяне на автомобил) за потребителите е синоним с "удоволствието да си еко-отговорен (без вредни емисии изгорели газове, по-малко коли в градовете)".

Потребителите оценяват и свободата, която предлага услугата. Възможността да оставиш автомобила, където пожелаеш, е истинска революция и стъпка напред в мобилността. "Това е най-привлекателната характеристика на Twizy way by Renault!"; "Възможността да оставиш Twizy навсякъде е основната тайна на успеха на услугата".

Пробният период също така даде възможност за подобряване на услугата с внедряването на ново мобилно приложение, което разшири и улесни достъпа на собствениците на смартфони (Blackberry, Windows телефони).

Положителната обратна връзка от проучването свидетелства за общественото значението на иновативното решение на Renault за споделяне на автомобил. Twizy way by Renault е адаптиран отговор на нуждите на потребителите, които, според нуждите си, искат да използват няколко допълващи се транспортни средства.

Решението взима предвид промените в отношенията ни с автомобила, особено в големите градове и предградия, и успехът му носи характерния за Renault начин на мислене по отношение на новите форми на мобилност.

Тиери Виадю, началник на програмата Услуги за мобилност и многофункционално оборудване, коментира: "Въз основата на този опит и в съответствие с иновативната си стратегия за мобилността, Renault цели лансирането на Twizy way by Renault и в други градове, като отговори и посрещне други нужди, включително тези на служителите на фирмите".

За областта Сен-Куентин - домакин на тази иновацията, Twizy Way by Renault, е важна част по отношение на устойчивата мобилност. Тя посреща временни транспортни нужди и е допълнение към широката гама не-автомобилен транспорт, които вече се използват в региона.

Робер Кадалбер, Президент на Сен-Куентин, коментира: “В сферата на транспорта трябва да се използват всички възможности, откриващи се пред теб. Наличието на електрически автомобилен флийт за „каршеъринг“ ни помага да се борим срещу замърсяването, но също и да улесним паркирането. Тази оригинална услуга ни помага да неутрализираме страничния ефект от голямото паркинг място, което заема конвенционалният автомобил. Този оригинален иновативния подход на Сен-Куентин е път към устойчива мобилност".

За областта Сен-Куевтин-е-Ивелин
Областта Сен-Куентин, обхваща седем общини, населени от 150 000 жители и 107 000 работни места. Тя играе жизнено важна роля в обществения живот, работейки ежедневно в полза на своите жители, техният бизнес и служители. Чрез предоставяне на висококачествени услуги и инфраструктура, развитие на жилищното строителство и поддържащите компании в техния бизнес, Сен-Куентин изгражда добре балансирана територия и полага пътя към успеха в рамките на устойчивото развитие.

За Renault
Renault group, представена в 118 държави по света, развива, произвежда и продава пътнически и лекотоварни автомобили под марките Renault, Dacia и Renault Samsung Motors. За да отговори на новите предизвикателства, отправени към автомобилната индустрия, било то екологични или икономически, Renault въвежда стратегия, насочена в две посоки: подобряния на съществуващите технологии с нови поколения екологични двигатели, и иновативната “Zero Emission” програма. Renault лансира гама автомобили с нулеви вредни емисии през 2011 г., в която влязоха Fluence ZE и Kangoo ZE, последвани през 2012 г. от Twizy и в последствие от ZOE, който се появи в търговските представителства на марката тази есен. Тази гама прави иновацията достъпна за по-голям брой хора. С партньора си Nissan, Renault се е прицелил в световното лидерство по отношение на масовите продажби на автомобили с нулеви емисии.

Най-важните цифри за Twizy Way by Renault:

    50 автомобила Twizy са налични в обслужваната област;
    27 km²: обслужваната площ в Сен-Куентин;
    78 222 жители и 10 000 студенти живеят в обслужваната област;
    0,29 евро е цената за използване на услугата за една минута;
    11,90 евро е цената за използване на услугата за 1 час;
    10 работни места на пълен работен ден: поддръжка, зареждане, помощен център и магазин.

Вижте повече на http://www.twizyway.com/

www.auto-press.net
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  Първи семинар по електрическа мобилност за общините

  Първи семинар по електрическа мобилност за общините

  06-06-2018

  Семинарът се проведе в рамките на Световния ден на околната сред, във Военна академия „Гoще ...  Още една рекордна година за електрическите автомобили

  Още една рекордна година за електрическите автомобили

  01-06-2018

  oще ...  Фондация ''Америка за България'' гостува на ПГ ''Велизар Пеев'' в гр. Своге

  Фондация ''Америка за България'' гостува на ПГ ''Велизар Пеев'' в гр. Своге

  30-05-2018

  С подкрепата на Българската стопанска oще ...  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  04-05-2018

  ИКЕМ и Софийски център за сигурност ще работят за връзката между сигурността, енергийната сигу oще ...
   
  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:

  Продукти
  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W

  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W


  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 5000 вата и максимален проблем до 80+5 км. oще ...  Електрически скутер MSG-D 1500 W

  Електрически скутер MSG-D 1500 W


  Електрически скутер MSG-D 1500 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 1500 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електроскутер MLY- A 3000 W

  Електроскутер MLY- A 3000 W


  Електроскутер MLY- A 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 3000 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah

  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah


  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Електрoскутер MSG-E 3000 W

  Електрoскутер MSG-E 3000 W


  Електрoскутер MSG-E 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Виж всички продукти  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Юни 2018
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
       
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.