ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Четвъртък, 25.04.2024 |

Български  English


TWIZY Way by Renault
Публикувано на: 10-12-2012




TWIZY Way by Renault

  •   Renault откри магазина Twizy Way by Renault на гарата Сен-Куентин.

  •   Разработен от Renault и лансиран в сътрудничество с местните власти, Twizy концепцията за споделяне на автомобил вече спечели интереса на жителите на областта.

  •   Twizy Way by Renault е иновативна концепция за споделяне на автомобил, която тепърва ще се разраства.

След лансирането на услугата Twizy Way by Renault на сайта www.twizyway.com, Renault откри магазина Twizy Way by Renault в основната зала на жп-гарата Сен-Куентин.

В новия магазин, намиращ се в центъра на Сен-Куентин, клиентите могат да получат информация, да се абонират за услугата и да вземат значката си, след като се подпишат (физически или онлайн). Магазинът е отворен от понеделник до петък с работно време от обяд до 19 ч.

След четири и половина месеца на тестове и два месеца на реализация, Renault се обърна към института за пазарни проучвания House of Common Knowledge (HCK) да направи изследване, за да разбере какво е мнението на първите потребители на услугата. Цели 92% от анкетираните заявиха, че са останали доволни и са се забавлявали при използването на Twizy Way by Renault. Шофирането на Twizy носи редица предимства в реалния живот, като сред коментарите на ползвалите услугата се открояват мнения, като „Кратките пътувания са по-приятни и лесни (поща, банка, пекари)" и "Основният проблем, който решава, е паркирането или срещата с някого, след което прехвърлянето на друг вид транспорт (автомобил, влак и т.н.)". Концепцията „каршеъринг“ (споделяне на автомобил) за потребителите е синоним с "удоволствието да си еко-отговорен (без вредни емисии изгорели газове, по-малко коли в градовете)".

Потребителите оценяват и свободата, която предлага услугата. Възможността да оставиш автомобила, където пожелаеш, е истинска революция и стъпка напред в мобилността. "Това е най-привлекателната характеристика на Twizy way by Renault!"; "Възможността да оставиш Twizy навсякъде е основната тайна на успеха на услугата".

Пробният период също така даде възможност за подобряване на услугата с внедряването на ново мобилно приложение, което разшири и улесни достъпа на собствениците на смартфони (Blackberry, Windows телефони).

Положителната обратна връзка от проучването свидетелства за общественото значението на иновативното решение на Renault за споделяне на автомобил. Twizy way by Renault е адаптиран отговор на нуждите на потребителите, които, според нуждите си, искат да използват няколко допълващи се транспортни средства.

Решението взима предвид промените в отношенията ни с автомобила, особено в големите градове и предградия, и успехът му носи характерния за Renault начин на мислене по отношение на новите форми на мобилност.

Тиери Виадю, началник на програмата Услуги за мобилност и многофункционално оборудване, коментира: "Въз основата на този опит и в съответствие с иновативната си стратегия за мобилността, Renault цели лансирането на Twizy way by Renault и в други градове, като отговори и посрещне други нужди, включително тези на служителите на фирмите".

За областта Сен-Куентин - домакин на тази иновацията, Twizy Way by Renault, е важна част по отношение на устойчивата мобилност. Тя посреща временни транспортни нужди и е допълнение към широката гама не-автомобилен транспорт, които вече се използват в региона.

Робер Кадалбер, Президент на Сен-Куентин, коментира: “В сферата на транспорта трябва да се използват всички възможности, откриващи се пред теб. Наличието на електрически автомобилен флийт за „каршеъринг“ ни помага да се борим срещу замърсяването, но също и да улесним паркирането. Тази оригинална услуга ни помага да неутрализираме страничния ефект от голямото паркинг място, което заема конвенционалният автомобил. Този оригинален иновативния подход на Сен-Куентин е път към устойчива мобилност".

За областта Сен-Куевтин-е-Ивелин
Областта Сен-Куентин, обхваща седем общини, населени от 150 000 жители и 107 000 работни места. Тя играе жизнено важна роля в обществения живот, работейки ежедневно в полза на своите жители, техният бизнес и служители. Чрез предоставяне на висококачествени услуги и инфраструктура, развитие на жилищното строителство и поддържащите компании в техния бизнес, Сен-Куентин изгражда добре балансирана територия и полага пътя към успеха в рамките на устойчивото развитие.

За Renault
Renault group, представена в 118 държави по света, развива, произвежда и продава пътнически и лекотоварни автомобили под марките Renault, Dacia и Renault Samsung Motors. За да отговори на новите предизвикателства, отправени към автомобилната индустрия, било то екологични или икономически, Renault въвежда стратегия, насочена в две посоки: подобряния на съществуващите технологии с нови поколения екологични двигатели, и иновативната “Zero Emission” програма. Renault лансира гама автомобили с нулеви вредни емисии през 2011 г., в която влязоха Fluence ZE и Kangoo ZE, последвани през 2012 г. от Twizy и в последствие от ZOE, който се появи в търговските представителства на марката тази есен. Тази гама прави иновацията достъпна за по-голям брой хора. С партньора си Nissan, Renault се е прицелил в световното лидерство по отношение на масовите продажби на автомобили с нулеви емисии.

Най-важните цифри за Twizy Way by Renault:

    50 автомобила Twizy са налични в обслужваната област;
    27 km²: обслужваната площ в Сен-Куентин;
    78 222 жители и 10 000 студенти живеят в обслужваната област;
    0,29 евро е цената за използване на услугата за една минута;
    11,90 евро е цената за използване на услугата за 1 час;
    10 работни места на пълен работен ден: поддръжка, зареждане, помощен център и магазин.

Вижте повече на http://www.twizyway.com/

www.auto-press.net




Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!






Добави в Svejo

Коментари (0)




  • Напиши коментар







  • Последно от актуално




    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    18-04-2024

    ИКЕМ е координатор на проект: ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ERASMUS+  2023oще ...



    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    18-03-2024

    Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електр oще ...



    Проект по  Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    31-01-2024

    Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

    oще ...



    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    25-11-2023


    Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...





    Виж всичко от актуално




     
    Продукти




    Комплектна система за задвижване на електромобили

    Комплектна система за задвижване на електромобили


    Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



    Виж всички продукти


    Анкета с продължение...




    Какъв автомобил бихте закупили?


      Чист електромобил с литиево-йонни батерии
      Електромобил с удължен пробег
      Обикновен бензинов или дизелов автомобил
    Гласове:


    Кой уби електрическата кола? (видео)


    Календар - събития




    Април 2024
    Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
     
        
    ИКЕМ във Facebook








    Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


    ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


    evi
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    Европейски фонд
    за регионално развитие
    Инвестираме във вашето бъдеще
    evi
    evi
    ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
    „Развитие на конкурентоспособността
    на българската икономика” 2007-2013
    www.opcompetitiveness.bg

    Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.