ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Събота, 20.04.2024 |

Български  English


Десет причини да притежавате електромобил
Публикувано на: 08-08-2012




Десет причини да притежавате електромобил

Причина №1
Изминавате по-малко от 60 км. дневно?  За повечето автомобили, а това са около осемдесет процента от тях, реално изминаваните в градски условия километри са по-малко от 60 км. на ден. Електрическите превозни средства от градски тип са напълно подходящи за такава употреба. Бързо придвижване в рамките на няколко пъти през деня.  Дори при натискането на спирачките, батериите на автомобилът Ви се зареждат.

Причина №2
Кажете сбогом на вашата бензиностанция. Основно удобство на електрическите автомобили днес е, че не се налага посещение на бензиностанция.

Причина №3
Вашето движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от автомобилите с ДВГ. Електрическите превозни средства (NEVs) произвеждат нулеви CO2 емисии. Така можем да дишаме много по-добре. Този факт изглежда особено привлекателен за градското население, особено в централните райони, в които смога от въглеводороди и азотни оксиди в съчетание, обилно замърсяват въздуха.

Причина №4
Ниски разходи за техническо обслужване. Да не забравяме, че зареждаме гориво поне веднъж седмично, сменяме масла и т.н. Тези дни стават минало, когато се използва електромобил. Просто влезте в колата си, завъртете ключа и вече може да пътувате.

Причина №5
Докато почивате през нощта, автомобила се зарежда от електрическата мрежа. За по-малко време от това, което е нужно на нас самите да се наспим добре.  За повечето електрически автомобили и Plug-in хибриди са необходими около 8 часа за пълно зареждане, като се започва от нулев капацитет на батерията. Средното време за зареждане е някъде между 2 и 6 часа в зависимост от разстоянията.

Причина №6
Необходими са само няколко „коня” под капака на електрическия автомобил, за да работи той като ракета. Средно има по-малко от 40-50 „коня” под капака на електрическия автомобил. Но не бива да се подценяват, защото се движат изключително бързо, при това тихо. Това означава, че можете да настигнете Porsche 911 и да му прочетете регистрационния номер, в рамките на няколко секунди.

Причина №7
По-добра крива на въртящия момент. Ще попитате, какво е това? Много от вас вероятно са запознати с Roadster Tesla Motor's. Тя може да вдигне от 0 до 60 км/ч, за 3.9 секунди, което е много по-бързо от най-бързите автомобили на пътя. Другите по-традиционни електрически автомобили, които не са толкова бързи, не са ви конкуренция в ускорението.

Причина №8
Електрическите автомобили са с чудесен дизайн. Има няколко производители на електрически автомобили, които поеха хвърлената ръкавица. Въпреки,  че Toyota Prius е най-продаваният електрически и газов хибриден автомобил в САЩ до момента, той е „грозен” в сравнение с дизайна на някои електромобили.  Разбира се напълно е възможно да конверсираме един прекрасен автомобил от стандартния му двигател – в електромобил.

Причина №9
Правителството всъщност ще Ви плаща да шофирате електромобил.  В САЩ например, Конгресът разреши данъчни кредити, ако закупите един електрически автомобил. Може да се получи данъчен кредит до 7500 $ за нов електрически автомобил, ако се закупи  през 2011г. Разбира се това е в САЩ, но тези процеси се развиват и в България.

Причина №10
Увеличавате Вашата независимост. Едно от предимствата на шофиране на електрическа кола е, че вече не сте чувствителни спрямо цената на петрола, и по този и към цените на бензиностанциите.




Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!






Добави в Svejo

Коментари (1)




  • Напиши коментар


  • Коментaр от eng. G. G. от: eng. G. G. написан на 09/08/2012 13:59 PM

    Доколкото си спомням, скоростта от 100 км/час е била постигната за първи път през 1900 год. именно с електромобил. Така че нищо ново под слънцето. Проблемът е разстоянието, което може да се постигне с едно зареждане и с прилична скорост. Затова засега хибридът е по-приемлив.









    Последно от актуално




    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    18-04-2024

    ИКЕМ е координатор на проект: ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ERASMUS+  2023oще ...



    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    18-03-2024

    Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електр oще ...



    Проект по  Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    31-01-2024

    Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

    oще ...



    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    25-11-2023


    Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...





    Виж всичко от актуално




     
    Продукти




    Комплектна система за задвижване на електромобили

    Комплектна система за задвижване на електромобили


    Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



    Виж всички продукти


    Анкета с продължение...




    Какъв автомобил бихте закупили?


      Чист електромобил с литиево-йонни батерии
      Електромобил с удължен пробег
      Обикновен бензинов или дизелов автомобил
    Гласове:


    Кой уби електрическата кола? (видео)


    Календар - събития




    Април 2024
    Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
     
        
    ИКЕМ във Facebook








    Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


    ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


    evi
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    Европейски фонд
    за регионално развитие
    Инвестираме във вашето бъдеще
    evi
    evi
    ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
    „Развитие на конкурентоспособността
    на българската икономика” 2007-2013
    www.opcompetitiveness.bg

    Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.