ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Четвъртък, 24.05.2018 |

Български  English


Изцяло електрическият Honda Fit Ev (ревю)
Публикувано на: 24-07-2012
Изцяло електрическият Honda Fit Ev (ревю)

Honda Fit Ev може да се определи като добре изпълнен, малък, изцяло електрически хечбек. Той е бърз, държи се прилично и получава най-високата ефективност според СИП рейтинга. С Honda Fit Ev може да изминете 131 км. с едно зареждане на батериите.

За съжаление не всеки може да се снабди с този модел на Honda. Електромобилът ще бъде  пуснат на пазара през 2013-2014 год. като от него ще бъдат произведени само 1100 бройки.

Целта на Honda Fit Ev е да даде реална представа колко използвани могат да бъдат електрическите автомобили на Honda, как те се държат на пътя и какво е нужно за изграждането на бъдещия мащабен пазар на изцяло електрически превозни средства.

Максималният въртящ момент на Honda Fit Ev е 265 Hm, като максималната скорост се ограничава до 144 км/ч.

Honda Fit Ev използва литиево-йонна батерия с литиево-тiтаниево оксидни клетки (Toshiba), като нейния капацитет е 20 kWh. Батерията е монтирана на пода под задната седалка. Отвора за зареждане е поставен на левия преден калник, като е очертан със светодиоди, които светят по време на зареждане.

Honda Fit Ev притежава вградено 6.6 kW зарядно устройство, което означава, че пълното зареждане на капацитета на батериите отнема по-малко от 3 часа.

При разработването на Honda Fit Ev е обърнато специално внимание върху аеродинамиката. Предната и задната престилка, бронята и праговете са специално конструирани за намаляване на въздушния поток около електромобила. На задният прозорец е монтиран и специално изработен спойлер.

Изцяло електрическият Honda Fit Ev (ревю)

Взети заедно, тези промени намаляват коефициенти на въздушно съпротивление с 14%.

Надземната батерия изисква колата да бъде леко повдигната. Това налага да бъде увеличена пластмасовата тапицерия около колелата и ръбовете, за да балансира нарастването на височината.

Задната седалка също е повдигната, а облегалката се наклана с 4 градуса. Когато човек седи на задната седалка и достатъчно място за краката, но разстоянието между главата на човека и тавана е ограничено до 5 см.

Изцяло електрическият Honda Fit Ev (ревю)

Удоволствие от шофирането
При конструирането на Honda Fit Ev е обърнато и специално внимание при изграждането на най-висок рейтинг на горивна ефективност, като същевременно се запазва удоволствието от шофирането.

Подобно на голяма част от новите автомобили днес, Honda Fit Ev предлага избор на режима на шофиране – Normal, Sport и спестяващият енергия режим “Eco”. Избора на режим става чрез бутони в лявата проекция на арматурното табло зад волана.

Нормалният режим на шофиране предлага 75 кВт (101 к.с.), което е достатъчно за повечето ежедневни приложения.

Eco режимът ограничава мощността до 47 кВт (63 к.с.).

Спортният режим прави автомобилът много компактен и пъргав, увеличава въртящия момент и прави възможността за ускоряване доста по-добре, дори и при изкачвания и завои. Шофирането в спортен режим ще намали обхвата на батериите с около 10%.

Дизайн и интериор
Honda Fit Ev ще бъде само в един цвят – перлено синьо.

Добавена е и навигационна система с камера за задно виждане, а интериора е изцяло изработен от “BIO-Pet” или полиетилен терефталат (PET) нишка, която е с произход от захарна тръстика.

Honda Fit Ev е снабдена и с дистанционно, което има обхват от 100 метра. Чрез него ше могат да бъдат наблюдавани и контролирани някои от основните функции на електромобила.

Изцяло електрическият Honda Fit Ev (ревю)
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  04-05-2018

  ИКЕМ и Софийски център за сигурност ще работят за връзката между сигурността, енергийната сигуoще ...  Споразумение за сътрудничество между ИКЕМ и ВА Г. С. Раковски

  Споразумение за сътрудничество между ИКЕМ и ВА Г. С. Раковски

  27-04-2018

  Общи теми за съвместна разработка са енергийната сигурност, кибер защита на електронни мрежи и oще ...  Проведе се първата за 2018г. среща на групата за образование по електрическа мобилност

  Проведе се първата за 2018г. среща на групата за образование по електрическа мобилност

  20-04-2018

  На срещата се обсъдиха, практическото обучение в професионалните гимнази и възможностите за въ oще ...  ИКЕМ се срещна с посланика на РБългария в Азербайджан, д-р Николай Янков

  ИКЕМ се срещна с посланика на РБългария в Азербайджан, д-р Николай Янков

  17-04-2018

  На срещата, посланик Янков се запозна oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:

  Продукти
  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W

  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W


  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 5000 вата и максимален проблем до 80+5 км. oще ...  Електрически скутер MSG-D 1500 W

  Електрически скутер MSG-D 1500 W


  Електрически скутер MSG-D 1500 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 1500 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електроскутер MLY- A 3000 W

  Електроскутер MLY- A 3000 W


  Електроскутер MLY- A 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 3000 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah

  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah


  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Електрoскутер MSG-E 3000 W

  Електрoскутер MSG-E 3000 W


  Електрoскутер MSG-E 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Виж всички продукти  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Май 2018
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
    
    
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.