ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Неделя, 23.06.2024 |

Български  English


Електромобилите ще достигнат до 20 % в Англия
Публикувано на: 03-12-2010
Citroen_C_Zero_2011Електрическите автомобили ще достигнат 20 на сто от продажбите на автомобили във Великобритания до 2016 г.. Собствениците им ще се възползват от държавните субсидии, според "National Grid "АД с главен изпълнителен директор Стив Холидей.

"Нашата прогноза е за един милион електрически автомобили по пътищата през 2020 г.", заяви в Лондон Холидей, който ръководи енергийната мрежа на Великобритания.
Това би означава, че около една пета от всички автомобили, продавани в Обединеното кралство от 2016 г. ще бъдат електрически, каза той.

Великобритания използва субсидии за насърчаване на електрическиje превозни средства за за да се намалят емисиите на въглероден диоксит. Закупилите електрически или хибридни автомобили ще получат и 5000 паунда (7 795$) от януари 2011г. Заделени са и  8 800 000 паунда за подпомагане на развитието на националната мрежа за зареждане. Очаква се това да доведе до увеличаване броя на тези автомобили до 11 000 от 2013 г. в сравнение с 300 днес.


The Nissan Motor Co.’s LEAF и Mitsubishi Motors Corp.’s iMiEV,  ще бъдат първите два електрически автомобила, навлезли на пазара във Великобритания в рамките на

следващите няколко седмици, каза в интервю по телефона от лондон, Colin Couchman, който е анализатор в IHS Automotive. Автомобилите ще струват около 29 000 паунда и ще може да се зареждат в домакинствата.  "В началото, хората ще зареждат в къщи или на работното място", каза той.

Според Обединеното кралство дружество на автомобилни производители и търговци, през 2009 г. в Англия ще има 31 милиона автомобила.
Среднотао дневно разстояние, изминато от британските шофьори е 25 мили, а дължината на едно пътуване е 8,6 мили,  според оценките.

Борба за баланс


"Когато "National Grid’s високоволтовите системи за пренос на електроенергия започнат да зареждат 1 милион електрически коли, нарастването по-нагоре ще се превърне в реален проблем", каза Холидей. Местните разпределителни мрежи в големите градове като Лондон може да се затруднят да балансират своите мрежи, ако се включат всичките коли за зареждане по едно и също време.


Разходите за зареждане на електрически автомобили за 100 мили обхват може да струва най-малко 96 пенса и да отнеме между шест и осем часа, се казва SMMT доклада.

"В зависимост от това колко бързо се зарежда, един електрически автомобил може да употреби повече енергия от едно домакинство," заяви финансовият анализатор на Bloomberg New Energy, Алберт Чунг. "Така че, ако половин дузина съседи включат едновременно електрическите си превозни средства на една и съща улица, това може да претовари местния трансформатор."

Още насърчителни мерки трябва да бъдат приети за насърчаване на използването на електрически превозни средства във Великобритания, включително и за тези, на които им се налага да плащат за престой в централната градска част на Лондон. Сега шофьорите плащат по 8 паунда на ден, като такса за паркиране в някои квартали.


Общо разходите за гориво за работа на стандартен автомобил, изминаващ 10 000 мили годишно в период от три години, са около 2 767 паунда, в сравнение с 756 паунда за една електрическа кола, експлоатирана през същия период от време.


В цяла Европа


Европейските стандарти за емисиите ще влязат в сила през 2014 г., което изисква от производителите на автомобили да намалят емисиите на азотен окис за дизелови двигатели до 56%. Това може да насърчи търсенето на хибридни и електрически двигатели.

Малко дизелови автомобили в момента отговарят на новите, Евро 6 законови актове.

Евро 6 правилата могат да помогнат за повишаването на дела на хибридни и електрически автомобили в Европа до 13 процента до 2020 г. от 0,1% днес, според IHS.


Европейските автомобилни производители, включително Bayerische Motoren Werke AG, PSA Peugeot Citroen и Daimler AG, разработват електрически и хибридни превозни средства, за да отговарят на строгите екологични разпоредби и разширяване на продуктовата линия, за да увеличат продажбите си.

 
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

  ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

  18-04-2024

  ИКЕМ е координатор на проект: ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

  ERASMUS+  2023oще ...  Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

  Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

  18-03-2024

  Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електр oще ...  Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

  Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

  31-01-2024

  Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

  oще ...  Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

  Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

  25-11-2023


  Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Продукти
  Комплектна система за задвижване на електромобили

  Комплектна система за задвижване на електромобили


  Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...  Виж всички продукти


  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:


  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Юни 2024
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
        
        
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.