ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Четвъртък, 29.09.2022 |

Български  English


Електромобилите ще достигнат до 20 % в Англия
Публикувано на: 03-12-2010
Citroen_C_Zero_2011Електрическите автомобили ще достигнат 20 на сто от продажбите на автомобили във Великобритания до 2016 г.. Собствениците им ще се възползват от държавните субсидии, според "National Grid "АД с главен изпълнителен директор Стив Холидей.

"Нашата прогноза е за един милион електрически автомобили по пътищата през 2020 г.", заяви в Лондон Холидей, който ръководи енергийната мрежа на Великобритания.
Това би означава, че около една пета от всички автомобили, продавани в Обединеното кралство от 2016 г. ще бъдат електрически, каза той.

Великобритания използва субсидии за насърчаване на електрическиje превозни средства за за да се намалят емисиите на въглероден диоксит. Закупилите електрически или хибридни автомобили ще получат и 5000 паунда (7 795$) от януари 2011г. Заделени са и  8 800 000 паунда за подпомагане на развитието на националната мрежа за зареждане. Очаква се това да доведе до увеличаване броя на тези автомобили до 11 000 от 2013 г. в сравнение с 300 днес.


The Nissan Motor Co.’s LEAF и Mitsubishi Motors Corp.’s iMiEV,  ще бъдат първите два електрически автомобила, навлезли на пазара във Великобритания в рамките на

следващите няколко седмици, каза в интервю по телефона от лондон, Colin Couchman, който е анализатор в IHS Automotive. Автомобилите ще струват около 29 000 паунда и ще може да се зареждат в домакинствата.  "В началото, хората ще зареждат в къщи или на работното място", каза той.

Според Обединеното кралство дружество на автомобилни производители и търговци, през 2009 г. в Англия ще има 31 милиона автомобила.
Среднотао дневно разстояние, изминато от британските шофьори е 25 мили, а дължината на едно пътуване е 8,6 мили,  според оценките.

Борба за баланс


"Когато "National Grid’s високоволтовите системи за пренос на електроенергия започнат да зареждат 1 милион електрически коли, нарастването по-нагоре ще се превърне в реален проблем", каза Холидей. Местните разпределителни мрежи в големите градове като Лондон може да се затруднят да балансират своите мрежи, ако се включат всичките коли за зареждане по едно и също време.


Разходите за зареждане на електрически автомобили за 100 мили обхват може да струва най-малко 96 пенса и да отнеме между шест и осем часа, се казва SMMT доклада.

"В зависимост от това колко бързо се зарежда, един електрически автомобил може да употреби повече енергия от едно домакинство," заяви финансовият анализатор на Bloomberg New Energy, Алберт Чунг. "Така че, ако половин дузина съседи включат едновременно електрическите си превозни средства на една и съща улица, това може да претовари местния трансформатор."

Още насърчителни мерки трябва да бъдат приети за насърчаване на използването на електрически превозни средства във Великобритания, включително и за тези, на които им се налага да плащат за престой в централната градска част на Лондон. Сега шофьорите плащат по 8 паунда на ден, като такса за паркиране в някои квартали.


Общо разходите за гориво за работа на стандартен автомобил, изминаващ 10 000 мили годишно в период от три години, са около 2 767 паунда, в сравнение с 756 паунда за една електрическа кола, експлоатирана през същия период от време.


В цяла Европа


Европейските стандарти за емисиите ще влязат в сила през 2014 г., което изисква от производителите на автомобили да намалят емисиите на азотен окис за дизелови двигатели до 56%. Това може да насърчи търсенето на хибридни и електрически двигатели.

Малко дизелови автомобили в момента отговарят на новите, Евро 6 законови актове.

Евро 6 правилата могат да помогнат за повишаването на дела на хибридни и електрически автомобили в Европа до 13 процента до 2020 г. от 0,1% днес, според IHS.


Европейските автомобилни производители, включително Bayerische Motoren Werke AG, PSA Peugeot Citroen и Daimler AG, разработват електрически и хибридни превозни средства, за да отговарят на строгите екологични разпоредби и разширяване на продуктовата линия, за да увеличат продажбите си.

 
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  Регистрираните ППС и ЕПС в България към 1 юли 2022 г.

  Регистрираните ППС и ЕПС в България към 1 юли 2022 г.

  19-07-2022

  Информация за регистрираните пътни превозни средства и електрически превозни средства в Българoще ...  ИКЕМ проведе редовното си Общо събрание

  ИКЕМ проведе редовното си Общо събрание

  28-06-2022

  Домакин на събитието беше Стопански факултет към Софийския университет „Св. Климент oще ...  В Пловдив се учреди общинско транспортно дружество - “Екобус”

  В Пловдив се учреди общинско транспортно дружество - “Екобус”

  26-05-2022

  Общинският съвет на Пловдив прие с 36 гласа предложението на кмета Здравко Димитров за учредяв oще ...  ИКЕМ АД подписа договор за създаване на Трансгранична мрежа за електромобилност с Гърция

  ИКЕМ АД подписа договор за създаване на Трансгранична мрежа за електромобилност с Гърция

  09-05-2022

  Първите консултации ще се проведат в периода 06 - 09 май 2022 в градовете: Петрич, Кулата, Сан oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Продукти
  Зарядна станция - MAR-CSM-T2

  Зарядна станция - MAR-CSM-T2


  Ново поколение умна зарядна колонка за ускорен заряд на ЕПС! Проектирана и разработена изцяло в България, съвместно с ИКЕМ! oще ...  Домашна зарядна колонка от серията VAL-HP2

  Домашна зарядна колонка от серията VAL-HP2


  Идеалният избор за ДОМА или ОФИСА! Ускорено зареждане на Електромобил или зареждаем (Plug-in) хибрид! oще ...  Електрически велосипед Liberty MaxDrive

  Електрически велосипед Liberty MaxDrive


  Изследвайте града с елегантност и стил. Eljoy Liberty – интелигентен избор за търсещите комфорт и независимост. oще ...  Електрически велосипед Allrounder

  Електрически велосипед Allrounder


  Най-важното и отличително предимство на Eljoy Allrounder е свободата на избор, която предоставя. oще ...  Електрически велосипед Liberty

  Електрически велосипед Liberty


  Eljoy Liberty е електрически велосипед, създаден с подчертан акцент към хармоничния дизайн и комфорт на каране. oще ...  Виж всички продукти


  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:


  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Септември 2022
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
      
   
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.