ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Неделя, 24.06.2018 |

Български  English


Новата мода във Виена: Car2go
Публикувано на: 25-03-2012
Новата мода във Виена: Car2go

Не е случайност, че Виена за пореден път бе определена за най-добър град за живеене. Паралелно с високата степен на сигурност, многобройните исторически забележителности, богатата културна програма и сравнително ниските цени на недвижимата собственост, мобилността в границите на града оказва решаваща роля за поставянето на тази висока оценка. Виена е известна със своята практична и добре изградена мрежа за обществен транспорт, но освен нея градът предлага на своите жители и гости много иновативни решения за бързо и сигурно придвижване.

Последната придобивка на виенчани в тази насока е услугата, предлагана от фирма Картуго Австрия ООД (Car2goÖsterreichGmbH), която отдава под наем 500 Смарта. Нищо ново под слънцето, ще си помислите Вие, този бизнес модел се практикува вече от десетилетия по целия свят. Но смятате ли, че ако случаят беше такъв, ние щяхме да публикуваме тази статия и да губим от ценното Ви време с безинтересна информация?

Car2go предлага една практична услуга, която предоставя повече свобода и намалява отговорността на клиента. Най-голямото предимство е отпадането на необходимостта да се посещават офиса и паркинга на фирмата всеки път, когато имате нужда от кола. Автомобилите са паркирани навсякаде из града и бърза проверка във фирмения сайт показва броя и местоположението на свободните в момента. Остава само да изберете най-близката до Вас кола и да се качите в нея.

Иновативно е и ценообразуването. Колите се наемат на минута (0,29 цента). Така клиентът плаща единствено и само за времето, в което действително ползва услугата. Това прави конторла върху разходите много по-прозрачен – возил си се 10 минути, плащаш €2,90. Няма допълнителни такси, няма скрити разходи. В тази цена са включени горивото, таксата за паркиране в синята зона на града, както и всички застраховки. За да бъдем напълно обективни, трябва да Ви информираме, че за направени нарушения глобите се заплащат отделно, но Вие не сте очаквали и нещо различно, нали?

Как точно функционира услугата? За да използвате автомобил на Car2go, трябва първо да се регистрирате през фирмения сайт (www.car2go.com). Еднократно трябва да отидете и до централния офис (Hintere Zollamtstrasse9, А-1030 Wien), където срещу €9,90 получавате електронна карта, с която отключвате колите. От този момент нататък имате достъп до всяка от свободните коли.

Те са паркирани навсякъде из града. За да се ориентирате къде се намира най-близката до Вас, не е нужно да обикаляте без посока по улиците - може да ги видите на интерактивната карта във фирмения сайт. За да отворите колата, се регистрирате в системата посредством електронната си карта. От този момент таймерът започва да отчита времето на ползване. Можете да я задържите на Ваше разположение за няколко минути, час, ден или дори за по-дълъг период от време. С нея можете да пътувате на цялата територия на Република Австрия. В цената за ползване са включени 20 километра пробег. Ако пътувате на по-дълго разстояние, заплащате за всеки следващ километър допълнително по 0,29 цента. Когато колата стои паркирана, но е резервирана за Вас и не може да се ползва от други клиенти, заплащате по 0,09 цента/минута. Ако прецените, че тя няма да ви е нужна повече, просто се отрегистрирате от системата посредство картата и таймерът се изключва. С това Вашите задължения и отговорности приключват.

Разходите за ползване на тази услуга могат лесно и по всяко време на денонощието да бъдат контролирани през фирмения сайт на Картуго Австрия ООД (Car2goÖsterreichGmbH). Дължимата сума се изтегля автоматично от банковата сметка на клиента в края на всяка работна седмица, а клиентът получава фактура. За повече информация може да разгледате подробния ценоразпис за услугата. Ще бъдете приятно изненадани, че цял ден ползване на колата ще Ви струва само €39,00 – доста по-евтино от офертите на другите фирми за наем на автомобили във Виена.

Предлаганата нова форма на транспорт във Виена е новаторска и интересна. Дали тя е подходяща и изгодна за Вас, може да покаже само личният Ви опит. Специално за читателите на „Информационният портал за Австрия“, редакционният екип изпробва бяло-сините смартове.

 

bgmedia.at
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  Първи семинар по електрическа мобилност за общините

  Първи семинар по електрическа мобилност за общините

  06-06-2018

  Семинарът се проведе в рамките на Световния ден на околната сред, във Военна академия „Гoще ...  Още една рекордна година за електрическите автомобили

  Още една рекордна година за електрическите автомобили

  01-06-2018

  oще ...  Фондация ''Америка за България'' гостува на ПГ ''Велизар Пеев'' в гр. Своге

  Фондация ''Америка за България'' гостува на ПГ ''Велизар Пеев'' в гр. Своге

  30-05-2018

  С подкрепата на Българската стопанска oще ...  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  ИКЕМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА ИДЕНТИЧНОСТ

  04-05-2018

  ИКЕМ и Софийски център за сигурност ще работят за връзката между сигурността, енергийната сигу oще ...
   
  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:

  Продукти
  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W

  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W


  Електрически скутер Jonway MJS 5000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 5000 вата и максимален проблем до 80+5 км. oще ...  Електрически скутер MSG-D 1500 W

  Електрически скутер MSG-D 1500 W


  Електрически скутер MSG-D 1500 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 1500 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електроскутер MLY- A 3000 W

  Електроскутер MLY- A 3000 W


  Електроскутер MLY- A 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател, мощност: 3000 вата и максимален проблем до 60+5 км. oще ...  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah

  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah


  Електрoскутер MLN 3000 W 48 V 40 Ah с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Електрoскутер MSG-E 3000 W

  Електрoскутер MSG-E 3000 W


  Електрoскутер MSG-E 3000 W с постояннотоков, безколекторен двигател с мощност 3000 вата. Максимален пробег: 60 км, време за зареждане 5-6 часа. oще ...  Виж всички продукти  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Юни 2018
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
       
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.