ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Сряда, 08.05.2024 |

Български  English


ЖЕФКО разширява партньорството си с Дачия
Публикувано на: 07-03-2012




ЖЕФКО разширява партньорството си с Дачия

Париж, 7 март 2012 – Партньор на Дачия от 2008 г., ЖЕФКО организира за автомобилния производител мултимодално логистично решение, което съчетава железопътен и сухопътен транспорт. От базата си в Питещи (Румъния) ЖЕФКО превозва готовите автомобили до румънския и италианския пазар. От тази година автомобилите в Италия се транспортират от Групата Меркурио, в която ЖЕФКО притежава дял от 70%.

 

ЖЕФКО е първата компания, която предостави решение с жп-транспорт за логистичното звено на Дачия в Румъния през 2008 г.Понастоящем ЖЕФКО извършва превози на входящи товари, включително доставки на части от европейски страни като Германия и Белгия, до Центъра за напълно разглобени компоненти (CKD Centre) в Питещи,   откъдето те поемат към монтажната линия на Дачия. Готовите автомобили се доставят чрез шосеен и жп транспорт от Питещи до Индустриален парк Парма за дистрибуция в Италия (средно по една влакова композиция седмично през 2011 г.). ЖЕФКО подсигурява транспортния капацитет на Дачия по време на производствените пикове чрез специално организирани морски превози до различни италиански пристанища. Автомобилите, предназначени за износ в Близкия Изток, страните от Персийския залив и Африка (средно 5-6 влака на седмица) се превозват с мултимодален жп и сухопътен транспорт до пристанището в Констанца. ЖЕФКО превозва средно по 100,000 автомобила годишно за Дачия, като през октомври 2011 г. броят на автомобилите е бил 9,800. Кристоф дьо Корве, изпълнителен директор на ЖЕФКО Румъния, споделя „Горд съм с уменията и опита, приодбити от местния ни екип. Това ноу-хау е от изключително значение за проекта.”

Партньорството между ЖЕФКО и Меркурио,основен играч в транспорта и дистрибуцията на автомобили,спомогна за подновяване на договора за дистрибуцията на автомобилите Дачия в Италия чрез автомобилния център в Парма, където ЖЕФКО и Меркурио вече работят с обединени усилия. Емануел Арно, търговски директор в Отдел „Глобални клиенти” на ЖЕФКО пояснява „Основна причина Дачия да поднови договора си с нас са обединените усилия на нашите италиански и румънски подразделения, подпомогнати от отдел „Продажби” на ЖЕФКО. Благодарение на новия ни партньор Меркурио, са въведени и съществени промени в  логистиката.”

Принос в опазване на околната среда– през 2010 г. превозите на готови автомобили Дачия между Питещи и Констанца съставляват 64,920 тона, транспортирани с влакове, което означава 8,431 камиона по-малко по пътищата. “Железопътния транспорт притежава множество предимства, особено по отношение на обем на превозите и въздействие върху околната среда (чрез намаляване на въглеродните емисии и шумовото замърсяване), и затова е оптимално решение”, коментира Кристоф дьо Корве, изпълнителен директор на ЖЕФКО Румъния.

Групата GEFCO (ЖЕФКО)

GEFCO определя стандартите в логистиката за промишлени производители. Чрез своите шест основни сфери на дейност – логистика, системата Gefbox, международен и сухопътен транспорт, дистрибуция на автомобили, митническо и акредитивно представителство, GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,7 млрд. евро за 2011 г. След интегрирането с Gruppo Mercurio, групата има 10,300 служители. Чрез своите 400 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка.

Интернет страница:www.gefco.net 




Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!






Добави в Svejo

Коментари (0)




  • Напиши коментар







  • Последно от актуално




    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    18-04-2024

    ИКЕМ е координатор на проект: ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ERASMUS+  2023oще ...



    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    18-03-2024

    Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електр oще ...



    Проект по  Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    31-01-2024

    Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

    oще ...



    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    25-11-2023


    Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...





    Виж всичко от актуално




     
    Продукти




    Комплектна система за задвижване на електромобили

    Комплектна система за задвижване на електромобили


    Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



    Виж всички продукти


    Анкета с продължение...




    Какъв автомобил бихте закупили?


      Чист електромобил с литиево-йонни батерии
      Електромобил с удължен пробег
      Обикновен бензинов или дизелов автомобил
    Гласове:


    Кой уби електрическата кола? (видео)


    Календар - събития




    Май 2024
    Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
       
     
    ИКЕМ във Facebook








    Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


    ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


    evi
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    Европейски фонд
    за регионално развитие
    Инвестираме във вашето бъдеще
    evi
    evi
    ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
    „Развитие на конкурентоспособността
    на българската икономика” 2007-2013
    www.opcompetitiveness.bg

    Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.