ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Понеделник, 24.06.2024 |

Български  English


ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ
Публикувано на: 18-04-2024
ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ
2023-1-BG01-KA210-VET-000167083
 
Пазарът се оформя според нуждите на обществото да намира енергийни ресурси евтини и екологично чисти, а електричеството се превръща в основно захранване в промишлеността за случайни потребители.
 
Електрическите двигатели ще заменят превозните средства, задвижвани с гориво, тъй като възобновяемата енергия се доставя под формата на електричество. На пазара на работна сила има остра нужда от обучени работници в областта на електрическите автомобили и възобновяемите енергии.
 
 
 
Чрез този проект ще се допринесе за развитието на индустриалния сектор, посветен на електрическите автомобили. Проектът е насочен директно към 36 ученици (на възраст 14-19 години и 12 възрастни стажанти, които ще участват в презентации на соларни коли в чужбина, но също и към всички ученици и обучаеми от участващите организации, на които ще бъдат представени резултатите от този проект.
 
Всички професионални гимназиите, участващи в този проект, са приобщаващи училища, които полагат усилия за подобряване на професионалните умения на ученици в неравностойно положение и възрастни учащи с етнически, икономически, географски увреждания или зависимости.
 
Координаторът, който е индустриалният клъстер - ИКЕМ, също насърчава включените Професионални училища, като предлагат платени стажове на завършилите в неравностойно положение.
 
Партньорите:
Координаторът, ИКЕМ, ще поеме финансовото разпределение на бюджета на проекта между партньорите, ще подпише споразумения за сътрудничество с тях, ще наблюдава тяхната дейност и резултати. Ще подготви междинния и окончателния отчет на проекта. 
 
CT GhC ще отговаря за обучението на учителите на Moodle или подобна платформа и създаването на международна мрежа за поддръжка, базирана на ETwinning група, където те ще могат да си сътрудничат, да споделят добрите практики и да се възползват от най-новата информация. те също отговарят за всички комуникации в социалните медийни платформи
 
Atatürk MTAL, който подготви учебна програма по технически английски и спечели „Европейска езикова награда“ в областта на възобновяемата енергия, ще създаде онлайн образователна среда за всички ученици и ще отговаря за обучението, което ще отнеме 2 месеца, подкрепено с визуални материали. Онлайн обучението ще започне след международна среща № 1. Atatürk MTAL е организация с опит в Еразъм+, LdV и подобни проекти на Европейския съюз. Следователно ще предлага стъпка по стъпка насоки за Kınık MTAL, който има малък опит в тази област, но иска да натрупа опит.
 
Kınık MTAL ще има задачата да организира първото международно представяне на соларни автомобили, производството на автомобилите със студентите, те също ще проведат 3 местни срещи, ще проектират логото на проекта и ще създадат виртуални и писмени материали за разпространение.
 
Гимназия „Хенри Форд” ще отговаря за обучението на учениците, подготовката и споделянето на знанието за „слънчева енергия” и каталог „как да се построи слънчев модел на автомобил”, за да се създадат най-добрите адекватни учебни пакети за учениците, за да се развие тяхното отношение, умения и способности за работа в тази техническа част Те ще допринесат и с нови иновации и технически решения за соларните електрически автомобили, тъй като работят с главни специалисти в тази област.
 
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

  ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

  18-04-2024

  ИКЕМ е координатор на проект: ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

  ERASMUS+  2023oще ...  Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

  Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

  18-03-2024

  Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електр oще ...  Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

  Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

  31-01-2024

  Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

  oще ...  Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

  Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

  25-11-2023


  Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Продукти
  Комплектна система за задвижване на електромобили

  Комплектна система за задвижване на електромобили


  Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...  Виж всички продукти


  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:


  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Юни 2024
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
        
        
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.