ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Вторник, 19.03.2024 |

Български  English


Шефът на GM Pam Fletcher за новия Chevy Болт EV
Публикувано на: 28-01-2016




Шефът на GM Pam Fletcher за новия Chevy Болт EV

Дженерал Моторс (GM) пуска своя електрически автомобил Bolt, с пробег от 350 км. с едно зареждане, сравним с този на Tesla Model S) и на достъпната цена от  $ 30 000.

В тази връзка е и интервюто с Пам Флетчър, изпълнителен директор за електрически превозни средства в GM, за да научите повече за това постижение и защо един от най-големите производители на автомобили в света реши да създаде такъв автомобил.

Флетчер: Chevrolet Болт EV направи публично своя дебют след години на упорита работа. Но един въпрос, който не получи много внимание беше: Как стигнахме до тук?

Мнозина смятат, че размерът на компанията ни е недостатък, че GM сме твърде големи и тромави, за да разработим иновативен продукт, като Bolt EV. Всичко започва с хората и те са това, с което в GM се гордеем. Bolt EV привлече над 1 000 инженери и дизайнери от цял свят, за да даде живот на новия модел.

Въпрос: Как се създаде екипа за работа по Bolt?

Флетчер: Този екип изисква нов фокус, който да "разбие" традицията. Потърсихме нови основни ценности, които да отговорят на нуждите на бизнеса. Трябваше да съберем на едно място хора, които не се страхуват да опитват нови неща. Ето защо нашият екип е от хора, които имат разнообразен набор от преживявания. Имахме нужда да привлечем хора с талант, с разнообразен произход, които са готови да влязат в непознати води и да създадат нещо ново. Отбор, който може да си представи възможностите, заедно с рисковете. Имахме нужда от свежи мислители. Например, нашият главен инженер е признат SCCA състезател, който насочи познанията си от буталата към електрониката. Излишно е да казвам, че е готов да продължи по пътя извън зоната си на комфорт.

Сътрудничеството също беше супер важно. Сътрудничеството е ключово важно, отвътре и отвън, за да се обединят усилията на всички така, че да стартираме производстмото на Bolt EV по-късно тази година.
 

Chevy Bolt EV, Chevy Bolt, Chevrolet Bolt, electric car, orange electric car, orange EV, Chevy EV, chevrolet EV, GM EV



Въпрос: Bolt е първият от  "Следващото поколение" автомобили с дълъг пробег и приемлива цена. Какви са някои от предизвикателствата, с които трябваше да се справите, за започне производството му?

Флетчер: Имахме няколко географски предизвикателства. Пътувания по 14 часа и близо 10 000 км., да не говорим за двата езика, между екипите в Сеул и Детройт. Имаше много конферентни разговори и WebEx сесии, споделяне на файлове. Ние трябваше да достигнем до партньори извън General Motors и традиционната ни база за доставки. Помогна ни и опита от предишната ни работа по други превозни средства на пазара, който са използвали световен екип, като Spark EV. Осъществяване на сътрудничество на база общи ценности бе приоритет, за да се преодолеят предизвикателствата пред екипа.

Pam Fletcher, Pamela Fletcher, GM, General Motors, Executive Chief Engineer of Electrification, chevrolet, chevy, chevy volt, chevrolet volt, electric car, green transportation, sustainable transportation, electric vehicle

Въпрос: Bolrt е огромно постижение за Chevrolet и автомобилната индустрия като цяло. Как виждате развитието на автомобилната индустрия в бъдеще?

Флетчер: Когато се работеше по програмата за 2013 г., екипът вече мислише за това как Chevrolet Bolt EV ще успее в среда, където традиционния модел на собственост е нарушен. Така налеченото споделено ползванена автомобили и връзката с мобилен телефон бяха само модерни думички онзи момент но ние знаехме, че трябва да бъдем подготвени за това, което бързо се приближаваше. Ето защо стартирахме програми за споделяне на автомобилен парк, с помощта на Spark EV Chevrolet и други превозни средства в избрани градове. Тези демонстрационни програми бяха жизненоважни и проправиха пътя за технологиите за споделяне, които съществуват в Bolt EV. Работихме в тясно сътрудничество с някои от най-големите компании за мобилна електроника в света, за да се гарантира, че Bolt EV ще се превърне в във нещо важно в живота на собствениците на автомобили. Изслючително важно беше проектирането на интериора така, че да бъде изключително функционален.
 

Chevy Bolt 2017, 2017 Bolt EV, Chevy Bolt EV, Chevy Bolt, Chevrolet Bolt, electric car, orange electric car, orange EV, Chevy EV, chevrolet EV, GM EV


Въпрос: Кога можем да очакваме да видим Chevrolet Bolt по улиците?

Ние все още изглаждаме окончателните подробности, за да може да предоставим Chevrolet Bolt EV на клиентите ни в края на тази година. Екипът преодоля много несгоди за да се стигне до тук. Цените на природния газ са под $ 2 за галон в някои места и анализаторите продължават да поставят под въпрос валидността на електрически превозни средства. Трудно е да доказваме изобретателност, да мислим отвъд хоризонта, използвайки наличието на такъв спектър от таланти, да показваме на другите това, което тепърва предстои.

 

inhabitat.com




Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!






Добави в Svejo

Коментари (0)




  • Напиши коментар







  • Последно от актуално




    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    18-03-2024

    Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електрoще ...



    Проект по  Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    31-01-2024

    Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

    oще ...



    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    25-11-2023


    Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...



    ПОКАНА - WorkShop

    ПОКАНА - WorkShop

    15-11-2023

    oще ...





    Виж всичко от актуално




     
    Продукти




    Комплектна система за задвижване на електромобили

    Комплектна система за задвижване на електромобили


    Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



    Виж всички продукти


    Анкета с продължение...




    Какъв автомобил бихте закупили?


      Чист електромобил с литиево-йонни батерии
      Електромобил с удължен пробег
      Обикновен бензинов или дизелов автомобил
    Гласове:


    Кой уби електрическата кола? (видео)


    Календар - събития




    Март 2024
    Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
         
          
    ИКЕМ във Facebook








    Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


    ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


    evi
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    Европейски фонд
    за регионално развитие
    Инвестираме във вашето бъдеще
    evi
    evi
    ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
    „Развитие на конкурентоспособността
    на българската икономика” 2007-2013
    www.opcompetitiveness.bg

    Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.