ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Четвъртък, 25.04.2024 |

Български  English


Чешките пощи в електромобилен проект с CEZ Group
Публикувано на: 19-01-2016




Чешките пощи в електромобилен проект с CEZ Group

Два електрически автомобила  Nissan eNV200 и Peugeot Partner Electric ще се тестват в CEZ Post - държавните пощи на Чехия в продължение на шест месеца. Те ще бъдат предназначени най-вече за доставка на колетни пратки и кореспонденция.

Ръководителят на отдела за чисти технологии в CEZ Томаш Чмелик връчи ключовете от електрическите коли на Алеш Поспишил, директор на управление на активите на чешките пощи.

Интересни подкрепления за пролетта и лятото, отчетени с автопарк от автомобили Чехия публикацията. Докато доставки трябва Невярно работници да служи на нови видове електрически микробуси - Nissan eNV200 и Peugeot Partner Electric. Електромобилността проект на пощенската компания CEZ Груп поддава на шестмесечен тест.

"Пощите разполагат с един от най-големите корпоративни автомобилни паркове в Чешката република. Тяхното функциониране е значителен разход в бюджета на пощите. Затова ние търсим алтернативи, които биха били по-ефективни. Електрическите превозни средства са един от начините за намаляване на разходите за доставка до нашите клиенти. Ето защо ние включваме електромобилите в рамките на програмата на ЧЕЗ"  споделя Алеш Поспишил, директор в CEZ Post.

Nissan eNV200 e надежден автомобил със синхронен електродвигател с мощност от 80 кВт и среден разход на енергия от 16,5 кВтч на 100 km. Багажното отделение е с капацитет от 4260 литра, а обхватът на движение е 170 km. при ускорение от 0 до 100 км / ч за 14 секунди.

Peugeot Partner Electric тежи 1715кг., обхватът на движение с едно зареждане е около 140 km, средния разход на енергия е 16.2 кВтч на 100 km и със скорост до 115 km / h.


Електромобилността е модерна

В Чешката република в момента се движат около 900 електрически коли, но последните девет месеца показват развитие в тази нова индустрия. Около четиридесет електромобили участват в  проекта Fleet на CEZ и неговите партньори. До края на тази година прогнозите предвиждат да се премине границите от 1 500 електрически автомобили по чешките пътища. Електрическите превозни средства в Чешката република са престанали да бъдат само технически интерес и се превръщат в  част от градското движение.

ЧЕЗ оперира в Чехия с 54 обществени станции за зареждане (включително 10 за бързо зареждане). Актуални картата на локациите на зарядните станции е достъпна на www.elektromobilita.cz

В електромобилния си проект  ЧЕЗ работи с 50 партньори - автопроизводители, общини, търговски центрове, търговски дружества и кметства на територията на Чешката република, а сред институциите са Министерство на промишлеността и търговията, Министерство на околната среда, Министерство на транспорта, Министерство на труда и социалните въпроси.

Знаете ли, че ...

През миналата година в Чехия са продадени  400 нови електромобили, като най-продаваните марки са Volkswagen, Nissan и BMW. През 2014 г. са регистрирани общо 222 нови електрически превозни средства.

Ако вземем предвид всичките над 600 новорегистрирани електрически превозни средства в годините 2014-15, при средногодишен пробег от 15 000 км. и среден разход на енергия от 15 кВтч / то годишното потребление на електроенергия на тези5 електромобили е колкото това на 500 чешки домакинства.

Очаква се по-нататъшно увеличение на регистрациите на електрически превозни средства, наред с разширяване на пробега на новите модели автомобили с електрическо задвижване.




Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!






Добави в Svejo

Коментари (0)




  • Напиши коментар







  • Последно от актуално




    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    18-04-2024

    ИКЕМ е координатор на проект: ПРЕЗЕНТАЦИИ НА СОЛАРНИ АВТОМОБИЛИ

    ERASMUS+  2023oще ...



    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    Състояние на електрическата мобилност в България – Март 2024г.

    18-03-2024

    Очаква се 2024 г. да бъде година на напредък за развитието на зарядна инфраструктура за електр oще ...



    Проект по  Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    Проект по Еrasmus+ с участие на ИКЕМ

    31-01-2024

    Проектът събира усилията на своите участници по темата за соларните електомобили.

    oще ...



    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

    25-11-2023


    Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи за oще ...





    Виж всичко от актуално




     
    Продукти




    Комплектна система за задвижване на електромобили

    Комплектна система за задвижване на електромобили


    Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



    Виж всички продукти


    Анкета с продължение...




    Какъв автомобил бихте закупили?


      Чист електромобил с литиево-йонни батерии
      Електромобил с удължен пробег
      Обикновен бензинов или дизелов автомобил
    Гласове:


    Кой уби електрическата кола? (видео)


    Календар - събития




    Април 2024
    Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
     
        
    ИКЕМ във Facebook








    Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


    ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


    evi
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    Европейски фонд
    за регионално развитие
    Инвестираме във вашето бъдеще
    evi
    evi
    ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
    „Развитие на конкурентоспособността
    на българската икономика” 2007-2013
    www.opcompetitiveness.bg

    Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.