ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Четвъртък, 07.12.2023 |

Български  English


BYD e6 е вече достъпен за потребителите в Китай
Публикувано на: 27-10-2011
BYD_E6Публичната мрежа за зареждане на електромобили  на град Шенжен, Китай, достигна своята критична маса. BYD обяви, че започва разработка на 5 местен изцяло електрически автомобил. Моделът BYD e6s ще е за далечни разстояния и ще бъде достъпен за масовия потребител.

Потребителите в Шенжен ще получават значителна субсидия от правителството - в размер на около $ 18,000 щатски долара (или 120 хиляди RMB). Цените ще започват от  ~ $ 56.9 хиляди и със субсидиите крайната цена за потребителите ще бъде ~ $ 38.430 хиляди щатски долара. Това е първият местен, изцяло електрически автомобил за продажба на потребителите в Китай.

BYD e6s са позната гледка в Шенжен, тъй като бяха в експлоатация като държавни и таксиметрови автомобили близо 18 месеца. Електомобилите-таксита в  Шенжен BYD e6s са натрупали над 6 млн. км. Много от тези електромобили са с пробег над 160.000 км. Този пробег се равнява на над 10 години използване на автомобила от обикновените потребители. Отличното качество и успех на BYD e6s, както и стабилното представяне на батерията вече е признато от страна както на таксиметровите оператори, така и на потребителите в Шенжен.

Батерията е самостоятелна разработка на BYD, Iron-Phosphate (или "FE"). Батерията на BYD e6 позволява шофиране на разстояние от 300 км. Това е най-голямото изминавано разстояние с едно зареждане при 5 местните пътнически превозни средства в своя клас и почти два пъти повече от обхвата на най-близкия му конкурент за 4 местен електромобил. В допълнение BYD предвижда решения както за потребителите, зареждащи на станции за бърз заряд, така и на тези, които притежават собствено място за престой и зареждане на електромобила през нощта, с възобновяема енергия. Заедно с най-голямата южно китайска компания  Grid, BYD обещават да помогнат на такива потребители с подобни инсталации.

Със стартирането на потребителя BYD e6s се внедряват и някои нови технологии за пробив във високия клас, като се налагат като стандарт в този модел. Стартира наскоро разработената "I" System (наричана също "BYD-I"). BYD-I е разработена от BYD като специална система, която позволява много функции на превозното средство да се управляват дистанционно от смартфон и използва  база данни за високотехнологична помощ при шофиране. "I" е интелигентна мрежова платформа, чрез която безжично подава информация за вашето превозно средство и осигурява отдалечен контрол на достъпа чрез криптиране на връзката между безжичните устройства. Това се постига чрез сигурна докинг връзка, която изгражда следващото поколение инфраструктура "Car-Networking".

"I" има прост и интуитивен интерфейс, 24-часов онлайн достъп, кол център и служби за спешна помощ. "I" се превръща в информационен портал с терминален достъп до услуги като Система за влизане без ключ, DVD и система за гласова навигация, Mobile за цифрова телевизия и подпомагане на задната камера "Паркинг". Новият e6 е постоянно свързан с интернет и мобилната мрежа за комуникация чрез BYD-и затова собствениците могат да използват своите смарт телефони за заключване и отключване на вратите на колите от разстояние, да пускат климатика (за отопление или охлаждане на интериора), да определят местоположението на отделни услуги (и превозни средства в населено място), търсене на новини, информация в реално време (акции / полети / време), както и да общуват със сервизен център за повикване на помощ при злополука.

На 15 декември, 2008, BYD стартира продажбите  на модела F3DM, които  достигнаха над 1000 превозни средства. През септември 2010 г., BYD стартира продажбата на изцяло електрически eBUS в град Чанша и град Шенжен. 300 Е-таксита (с помощта на BYD e6) и 200 електронни Автобуси се присъедиха към автопарка на Универсиада 2011 г. в Шенжен през август 2011 г.. Стартирането на новия BYD e6 допълнително отбелязва ангажимента на BYD за електрифицирани транспортни решения.
Изпрати новина Изпрати твоя новина свързана с електромобилите и ние ще я публикуваме.
Стани част от екипиа на ИКЕМ!


Добави в Svejo

Коментари (0)
 • Напиши коментар • Последно от актуално
  Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

  Честит 14-ти рожден ден на ИКЕМ!

  25-11-2023


  Като браншова организация в сектор "Електрическа мобилност", ИКЕМ работи заoще ...  ПОКАНА - WorkShop

  ПОКАНА - WorkShop

  15-11-2023

  oще ...  Какво ново при електромобилите у нас за последните 6 месеца

  Какво ново при електромобилите у нас за последните 6 месеца

  06-10-2023

  В ИКЕМ се стараем да следим пулса на електромобилността в България. Ето как стоят нещата с еле oще ...  Проектът MIND4MACHINES стартира Open Call 2

  Проектът MIND4MACHINES стартира Open Call 2

  20-07-2023

  oще ...

  Виж всичко от актуално
   
  Продукти
  Комплектна система за задвижване на електромобили

  Комплектна система за задвижване на електромобили


  Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...  Виж всички продукти


  Анкета с продължение...
  Какъв автомобил бихте закупили?


    Чист електромобил с литиево-йонни батерии
    Електромобил с удължен пробег
    Обикновен бензинов или дизелов автомобил
  Гласове:


  Кой уби електрическата кола? (видео)


  Календар - събития
  Декември 2023
  Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
       
        
  ИКЕМ във Facebook
  Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


  ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК - Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


  evi
  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  Европейски фонд
  за регионално развитие
  Инвестираме във вашето бъдеще
  evi
  evi
  ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
  „Развитие на конкурентоспособността
  на българската икономика” 2007-2013
  www.opcompetitiveness.bg

  Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.