ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Вторник, 16.01.2018 |

Български  English


Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии

Дата на събитието: 20/06/2015 | Организирано с участието на ИКЕМ

Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии

Cleantech Bulgaria представя ClimateLaunchpad

Тази година България е част от второто издание на най-голямото Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии.

До 20 юни 2015 състезанието ClimateLaunchpad 2015 г. е отворено за кандидатстване.
Студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които мечтаят да стартират собствен бизнес могат да кандидатстват със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата. Най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до  KIC Climate Accelerator. Конкурсът е отворен за кандидатстване паралелно в 26 европейски страни.
 
Състезанието в България
Можете да кандидатствате със своята бизнес идея, след което членовете на националното жури в България, ще селектират бизнес идеите с най-голям потенциал, според специални критерии.
Избраните екипи ще се включат в: национален Boot Camp с едни от най-добрите обучители на Climate Launchpad; специална коучинг програма, която да помогне на тяхната идея да се превърне в атрактивен бизнес за инвеститор; национален финал за представяне на избраните бизнес идеи пред национално жури, с възможност да станат част от ТОП 3 в България и да получат много награди.  ТОП 3 от националното състезание получават възможността да представят своята бизнес идея на Европейското състезание в началото на септември 2015 година, в Амстердам, Холандия.  
 
Условията за кандидатстване можете да видите на официалната страница на състезанието http://climatelaunchpad.org Подробности за реализацията на състезанието в България, можете да откриете на страницата на официалния координатор за България – Cleantech Bulgaria.
 
Национални партньори на състезанието са: Betahaus Sofia, Start it Smart, Софтуерен университет и Дневник.


ПРЕДСТОЯЩО


Енергийна ефективност в домовете - пътят към устойчивото развитие на София
На 15 юни 2015 г. в Културен център G8, Cleantech Bulgaria организира събитие, на което ще бъдат представени практически насоки и възможности за саниране и енергийно обновяване на жилищни сгради в София, чрез използването на екологосъобразни и енергийно ефективни технологии. В рамките на събитието ще се проведат: публична дискусия и работни групи с представители на бизнеса, държавната и областна администрация, домоуправители, медии и др. Ще бъде представена демонстрация на иновативни енергийно ефективни технологии, продукти и услуги.

Това събитие е част от проект на Cleantech Bulgaria: „МНОЖЕСТВО (МНогофамилно Осъвременяване на Жилищните Етажни Собствености чрез Творческо и Взаимноприемливо Обсъждане)", финансиран от Столична община, Програма Европа 2015 г.

Поради ограничения брой места, моля заявете участие публичната дискусия или представяне на бизнес услуга/ технология , като се свържете с нас, до 12 юни 2015. 
Информация за проекта може да бъде намерена на www.cleantech.bg или се свържете с нас на +359888256123
 

ВЪЗМОЖНОСТИ

Green Business Network Dedicated 

Срещите на Green Business Club могат да се използват като персонализиран инструмент за компании, които биха искали да привлекат аудиторията на клуба и заинтересовани страни, за да представят свои успех, продукт, услуга или друга тема във връзка с устойчивото корпоративно развитие. Така форматът на срещите може да бъде използван за изграждането на стратегически контакти и партньорства, взаимодействието и обмяната на опит и експертиза по темите за устойчивото бизнес развитие. 


Cleantech Investments and Financing Services 

Cleantech Bulgaria предлага нова посредническа услуга, която предоставя възможности за финансиране, анализ на бизнес потенциала на иновативен продукт или услуга в сферата на чистите технологии, изграждане на корпоративен имидж пред бъдещи инвеститори.
Първото такова успешно представителство за 2015 г. бе проектът на Клийнтех България и МТехнолоджи за участие по поканата за набиране на иновативни бизнес проекти на бизнес акселератора INCENSe.  Втората покана за кандидатстване ще бъде отворена на 15-ти юни 2015 г., като крайният срок за кандидатстване е 15-ти септември 2015 г.

Одобрените фирми ще получат до 150 000 долара безвъзмездна помощ,  бизнес менторинг  и  директни контакти с инвеститори. 


За повече информация можете да се свържете с нас
Виж всички събития


 
Анкета с продължение...
Какъв автомобил бихте закупили?


  Чист електромобил с литиево-йонни батерии
  Електромобил с удължен пробег
  Обикновен бензинов или дизелов автомобил
Гласове:

Продукти
Зарядна станция - MAR-CSM-T2

Зарядна станция - MAR-CSM-T2


Ново поколение умна зарядна колонка за ускорен заряд на ЕПС! Проектирана и разработена изцяло в България, съвместно с ИКЕМ! oще ...Домашна зарядна колонка от серията VAL-HP2

Домашна зарядна колонка от серията VAL-HP2


Идеалният избор за ДОМА или ОФИСА! Ускорено зареждане на Електромобил или зареждаем (Plug-in) хибрид!oще ...Електрически велосипед Tempo

Електрически велосипед Tempo


Eljoy Tempo е оборудван е с мотор Bafang 36V 250W монтиран в задната ос, с пет степени на асистенция,  Pedal Assist Sensor (PAS) и сензор за скорост.oще ...Електрически велосипед Allrounder

Електрически велосипед Allrounder


Най-важното и отличително предимство на Eljoy Allrounder е свободата на избор, която предоставя.oще ...Електрически велосипед HiFi

Електрически велосипед HiFi


Eljoy Hi Fi е вечатляващо оборудван, ориентиран предимно за градско придвижване – почувствайте истинското удоволствие от мобилността.oще ...Виж всички продуктиКой уби електрическата кола? (видео)


Календар - събития
Януари 2018
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
 
   
ИКЕМ във Facebook
Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


evi
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
evi
evi
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg

Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.