ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Вторник, 21.05.2024 |

Български  English


Международен конкурс - Global Cleantech Leaders Competition

Дата на събитието: 01/05/2013 | Организирано от друг

Международен конкурс -  Global Cleantech Leaders Competition

Клийнтех България е официален представител за България на престижния международен конкурс за чисти технологии и зелен бизнес, Global Cleantech Leaders Competition.

Конкурсът се организира от базираната в САЩ и цели да позиционира „изгряващите звезди” в сектора на чистите технологии и зеления бизнес.

За трета поредна година американската Global Cleantech Сluster Associationпровежда конкурса, който се стреми да открие и обособи следващото поколение на световните водещи компании в зеления бизнес. Целта на състезанието е не само да покаже пред световните медии и инвеститори обещаващите нови технологии, но и да създаде благоприятни условия за растеж на следващото поколение фирми.

Номинираните компании се състезават в 10 категории пред международни медии и инвестицитори. Топ 200 номинирани компании за 2013 г. ще бъдат оценявани от жури от представители на над 30 фонда за рисков капитал и чисти технологии, между които The Rockefeller Foundation, Generation’s Climate Solutions Fund, Dow Venture Capital, BASF Capital Venture и други.

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе през ноември 2013 г, по време на Corporate Venture Day в Лаати, Финландия.

Защо да участвате?
GCCA Later Stage Awards ускорява достъпа до пазари! Наред с множеството стратегически партньорства и ползотворни контакти, които номинираните фирми изграждат, благодарение на участието си в GCCA Later Stage Awards, ефектът от конкурса се измерва и в успешни сделки за над 400 мл. долара:

- През март 2012 г., само няколко месеца след като спечели наградата на GCCA, ирландската
Imperative Energy успя да приключи първия си бизнес договор в САЩ за въвеждането на нови решения за производство на енергия от биомаса за промишлени и търговски клиенти. Наградата
GCCA Later Stage Awards помогна на фирмата за влезе в партньрство с доставчик на висок клас
технологии за биоенергия от Швейцария и съвместно да привлекат американскип клиент.

- Финладнаката фирма Beneq, отличена с Наградата GCCA Later Stage Awards през 2011 получи 25 млн. Евро финансиране и дялово участие от руската корпорация RUSNANO.

- След отличаването си в Конкурса, друга финландски фирма, Moventas, сключи сделка за 100 млн. долара с глобалния лидер Clyde Blowers и още много други успешни истории, за които можете да прочете в официалната страница на конкурса.

Как да участвате?

Ако сте компания, която се е насочила към зелен бизнес, произвеждте иновативни "чисти" продукти, технологии или предлагате такива услуги, можете да изпратите лого и кратко описание на вашата компания на английски език до 1-ви май, 2013 на: info@cleantech.bg

Само 10 български фирми ще бъдат допуснати до вторият етап оценяване, който се провежда от експертния екип на Global Cleantech Cluster Association, САЩ.


Участието в конкурса е безплатно.


Крайният срок за представяне на кандидатури за фаза 1 в България е 01 май, 2013.
Краен срок за втора фаза - 1 юни 2013,

Компаниите преминали успешно оценяването на Фаза 2, ще бъдат допустими за наградите. Непълни заявления няма да бъдат разглеждани.


Допълнитела информация за участие и приемане на кандидатури от България:
Клийнтех България
info@cleantech.bg
Мария Александрова,
Тел. 0887056123
 
Виж всички събития


 
Продукти
Комплектна система за задвижване на електромобили

Комплектна система за задвижване на електромобили


Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...Виж всички продукти


Анкета с продължение...
Какъв автомобил бихте закупили?


  Чист електромобил с литиево-йонни батерии
  Електромобил с удължен пробег
  Обикновен бензинов или дизелов автомобил
Гласове:


Кой уби електрическата кола? (видео)


Календар - събития
Май 2024
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
   
 
ИКЕМ във Facebook
Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


evi
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
evi
evi
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg

Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.