ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Вторник, 18.06.2024 |

Български  English


Конференция ''Енергийна и Градска Киберсигурност, България 2019''

Дата на събитието: 04/10/2019 | Организирано с участието на ИКЕМ

Конференция ''Енергийна и Градска Киберсигурност, България 2019''

Конференцията: „Енергийна и Градска Киберсигурност, България 2019” ще се проведе на 4 октомври 2019 година във Военна академия "Г.С.Раковски", София.

Тя е част от Европейския месец на Киберсигурността в България и се организира от Платформата за образование и иновации в енергийната киберсигурност, чиито основатели са: Асоциация за развитие на София, Браншовата организация за електрическа мобилност–ИКЕМ, Военна Академия „Г.С.Раковски“, Българско ядрено дружество, Софийски форум за сигурност.

 

Официални партньори на конференцията са Представителството на ЕК в България и Българската секция на Световния Енергиен Съвет.

Сред основните цели на събитието е да представи политиките по киберсигурност свързани енергийния сектор и развитието на умните градове и да обсъди предизвикателствата пред българската енергетика и българските градове, свързани с техния цифров преход и възможността да са киберсутойчиви.

За участие в конференцията са поканени български и чуждестранни специалисти по въпросите на киберсигурността, представители на  институции, ЕК,ЕП, на бизнеса и гражданския сектор.

Съпътстващо събитие е хакатон по градска киберсигурност организиран от Асоциация за Развитие на София  с участници ученици от столични училища.

Платформата за образование и иновации в енергийната киберсигурност е основана през декември 2018 година.  Платформата има мисия да бъде стратегически инструмент за развитие и насърчаване на основните процеси по образование и иновации в енергийната киберсигурност в България и региона.

Основана от представители на организации в сферата на образованието и сигурността, такива подкрепящи местните власти и работещи за устойчиво енергийно бъдеще, платформата споделя визията да подпомага развитието на процесите по разработване на аналитично съдържание и информация по енергийна киберсигурност, създаване на устойчиви модели по образование и професионално обучение, и да подкрепя иновациите и предприемачеството в тази област.

 Основните цели, които си поставя платформата са:

- Създаване на информационно-аналитичен хъб по въпросите на киберсигурността по теми „Умни градове“, „Цифрова енергетика“ и „Електрическа мобилност“.

- Идентифициране на нуждите от експертиза и подготовка на кадри по киберсигурност в България и региона.

- Образование и професионално обучение по киберсигурност в направления „Умни градове“, „Цифрова енергетика“ и „Електрическа мобилност“.

- Работа по проекти подпомагащи развитие на средата по енергийна киберсигурност, включително в партньорство със заинтересовани страни от държави членки на ЕС и НАТО и организации и институции към тях

- Развитие на предприемаческа екосистема по киберсигурност в направления „Умни градове“, „Цифрова енергетика“ и „Електрическа мобилност“.

- Развитие на процесно ориентиран систематичен подход на управление по киберсигурност и киберустойчивост в сектори: „Умни градове“, „Цифрова енергетика“ и „Електрическа мобилност“.

Ключови дейности 2019:

Първа професионална дискусия по закона за киберсигурност и влиянието върху българския енергиен сектор.

Първи семинар по ядрена киберсигурност в България с ядрени оператори,регулатор,БАН, институции и служби за сигурност.

Първи обучителен семинар учение на операторите на съществени услуги в сектор енергетика съвместно с Министерство на Енергетиката и ДАЕУ.

ПРОГРАМА

 

РЕГИСТРАЦИЯ
Виж всички събития


 
Продукти
Комплектна система за задвижване на електромобили

Комплектна система за задвижване на електромобили


Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...Виж всички продукти


Анкета с продължение...
Какъв автомобил бихте закупили?


  Чист електромобил с литиево-йонни батерии
  Електромобил с удължен пробег
  Обикновен бензинов или дизелов автомобил
Гласове:


Кой уби електрическата кола? (видео)


Календар - събития
Юни 2024
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
      
      
ИКЕМ във Facebook
Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


evi
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
evi
evi
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg

Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.