ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Вторник, 18.06.2024 |

Български  English


Конференция за отбранителната индустрия, машиностроенето, кибер сигурност и иновации

Дата на събитието: 07/06/2017 | Организирано с участието на ИКЕМ

Конференция за отбранителната индустрия, машиностроенето, кибер сигурност и иновации

От 7-ми до 9-ти юни в Централния военен клуб, партньорите на ИКЕМ от „Клуб отбранителна индустрия“ организират конференция свързана с развитие на отбранителната индустрия, машиностроенето, кибер сигурността и иновациите.

 

Събитието засяга научни и развойни специалисти, представители на частния бизнес  - отбранителна индустрия, машиностроене, електроника, ИКТ сектор, Иновации, старт-ъпи и други отрасли свързани с отбранителната индустрия.

Участие ще вземат Посланици, военни и търговски аташета, дипломатически лица, бизнес лидер на развитите европейски страни, Страните от Вишеградската четворка и други.

 

Акценти на конференцията:
1. Регионалното коопериране на Балканите и в региона – ЧИЗ - приоритет на Българската Отбранителна Индустрия. Перспектива за развитие на пазарите, респективно на отбранителната индустрия при активизиране на сътрудничеството и кооперирането със съседните страни.

2. Създаване на силен Клъстер „Отбранителна Индустрия – Машиностроене – Иновации“ и кандидатстване по проекти и            програми с европейско финансиране за клъстери, наука, иновации, Хоризонт 2020.

3. Клъстерите - силен ход на фирмите от отбранителната индустрия – машиностроенето - иновациите, целящ влизане на свеж финансов
ресурс за технологично обновление и наваксване на технологичното изоставане.

4. Изработване на обща стратегия за научни изследвания в сигурността и отбраната – обща задача на всички компании, с координиращата роля на асоциациите и сдруженията на    отбранителната индустрия в България.
    
5. Дронове и безпилотни летателни апарати – UAV. Консултантски център за глобално коопериране към Сдружение Клуб Отбранителна Индустрия - тясно специализиран по проблеми на фирмите от отбранителната индустрия. Инвестиционни възможности за финансиране на  иновации във военната сфера от Евро Фондовете.
   
6. Кибер сигурността – основен приоритет на системата за национална сигурност. Възможности за коопериране на Български и чужди компании в сферата на кибер сигурността, ИТ старт-ъп компании.

7. Електромобили и електромобилност – възможности за коопериране и създаване на производства на електромобили тук в България. Изработване на стратегия и визия как България да стане център в асемблирането на електромобили – една от индустриите на бъдещето.

8. Възможност за България да стане пресечна точка и център на иновациите на оста Изток – Запад. Създаване на необходимите предпоставки и инерция това да са случи.
 

 

Програма на конференцията
Виж всички събития


 
Продукти
Комплектна система за задвижване на електромобили

Комплектна система за задвижване на електромобили


Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...Виж всички продукти


Анкета с продължение...
Какъв автомобил бихте закупили?


  Чист електромобил с литиево-йонни батерии
  Електромобил с удължен пробег
  Обикновен бензинов или дизелов автомобил
Гласове:


Кой уби електрическата кола? (видео)


Календар - събития
Юни 2024
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
      
      
ИКЕМ във Facebook
Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


evi
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
evi
evi
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg

Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.