ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Неделя, 21.04.2024 |

Български  English


Годишни награди на ИКЕМ за принос в Електрическата мобилност на България през 2015г.
Годишни награди на ИКЕМ за принос в Електрическата мобилност на България през 2015г.


За пета поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност-ИКЕМ връчва

Голямата награда „Кубратов меч“

за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България през 2015г.

 

На официална церемония в Интер Експо Център София, Националната браншова организация за електрическа мобилност - ИКЕМ връчи своите награди „Кубратов меч“, за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България.

Церемонията по връчване на наградите „Кубратов меч“ тази година бе уважена от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, Божидар Лукарски - Министър на икономиката, зам.-министъра на околната среда и водите - Атанаска Николова, Данчо Барбалов - Зам. Кмет на Столична община, Божидар Данев – Изпълнителен председател на Българската стопанска камара, Карел Крал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Ивайло Иванов - Управител на Интер Експо Център София, както и от кметове на общини, партньори на ИКЕМ, представители на производствените и научните среди, и др.
 

 

Голямата награда „Кубратов меч“ за цялостен принос в електрическата мобилност през 2015 г. получи екипен проект на ИКЕМ АД, ВК КОНВЕРТ, ТЕЛЕБИЛД ООД, МИВАСИС ООД

Наградата беше връчена от Ивайло Калфин, Вицепремиер и Министър на труда и социалната политика

За  "РАЗРАБОТКА И ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ С УЛТРА КОНДЕНЗАТОРИ"

В приветствието си към участниците във форума вицепремиерът Ивайло Калфин сподели, че тази година самият той вече използва електромобил и ще продължи да подпомага развитието на кадри за електрическата мобилност. Производството на електромобили и части за тях е пазарна ниша, която страната ни има потенциал да развива.

 

Категория: Принос в сферата на Науката и образованието в Електрическата мобилност за 2015г.

СОФИЯ ТЕХ ПАРК

Наградата връчи Божидар Лукарски -  Министър на икономиката

За "Изграждането и въвеждане в експлоатация на първият в България научно-технологичен парк  (Technology + Inovation Network (T+IN) , където науката, бизнесът, държавата и образованието си подават ръка, за да реализират своите проекти."Категория:  Екипен проект в Електрическата мобилност за 2015г.

ТРАНСПОРТНА ЕЛЕКТРОНИКА -91 ООД,  ТРАНСПОРТЕН ФАКУЛТЕТ КЪМ РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“, ИНСТИТУТ ПО ЕЛЕКТРОХИМИЯ И ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ „АКАД. ЕВГЕНИ БУДЕВСКИ“ - БАН

Наградите бяха връчени от Божидар Данев – Изпълнителен председател на Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес

За "Реализация на иновативен продукт на базата на Ситроен Берлинго,  свързан с развитието на екологични транспортни средства и повишаване на тяхната енергийна ефективност, включващ програмно-технически средства и технологии за конверсия на електромобили".Категория: Принос в сферата на Бизнеса в Електрическата мобилност за 2015г.
 


„КИД 2226” ЕООД – гр. София

Наградата беше връчена от Атанаска Николова - Заместник Министър в Министерство на околната среда и водите

За "Първата Водноелектрическа централа в България – ВЕЦ „ ЧУРЕКОВСКА“, реализирала модел със зарядна колонка за ЕПС, ползваща изцяло електроенергия от ВЕЦ".
 


Категория:  Български продукт за Електрическата мобилност за 2015г.

„КАПРОНИ“ АД – гр. Казанлък

За "Разработка и усвояване в производството на серия АС електромотори за електрически задвижвани системи на електромобили и ЕПС, с напрежение до 250 V".

„НЕТКОМЕЛ“ ЕООД – гр. София

За "Разработка и интеграция на софтуер за контрол, системно наблюдение, управление и разплащане, в единната платформа за зареждане на ЕПС - BULCHARGE".

„ТЕЛЕБИЛД“ ООД – гр. София

За "Разработка и реализация на иновативен продукт – Зарядна станция за велосипеди".
 

Наградите бяха връчени от Илия Левков-Председател на УС на ИКЕМ


 

Категория: Принос в сферата на Науката и образованието в Електрическата мобилност за 2015г.

ИНСТИТУТ ПО МЕТАЛОЗНАНИЕ, СЪОРЪЖЕНИЯ И ТЕХНОЛОГИИ - „АКАДЕМИК АНГЕЛ БАЛЕВСКИ“ С ЦЕНТЪР ПО ХИДРО-АЕРОДИНАМИКА ПРИ БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ

Наградата връчи Ивайло Иванов - Управител на Интер Експо Център София

За "Разработка на нов модел високотемпературен суперкондензатор, на база нови състави безоловна кондензаторна керамика".

 

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ЕНЕРГЕТИКА  "ХЕНРИ ФОРД"

Наградата беше връчена от Дончо Барбалов - Зам. Кмет на направление “Финанси и стопанска дейност” в Столична община

За "Реализиране на първия план прием по професии, свързани с Електрическата мобилност и разработване на оригинални програми за обучение и мотивиране на младите специалисти при избор на кариерно развитие".

 

Специално отличие: Принос в сферата на Науката и образованието в Електрическата мобилност за 2015г.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА    ( БАЕПС)

Наградата връчи Карел Крал  - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България

За "Провеждане на проучвания относно внедряване на електромобилите, анализ на инфраструктурата за зареждане на ЕПС, мерки за избягване на административни бариери и стимулиране закупуването и използването на ЕПС".
 

Връчването на наградите бе в рамките на специализираното изложение MachTech&InnoTech 2016, което се провежда от 05 до 08 април 2016 г. в Интер Експо Център, гр. София. На изложението участват утвърдени производители, дистрибутори и партньори, работещи активно в областта на електрическата мобилност.


 

 
Продукти
Комплектна система за задвижване на електромобили

Комплектна система за задвижване на електромобили


Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...Виж всички продукти


Анкета с продължение...
Какъв автомобил бихте закупили?


  Чист електромобил с литиево-йонни батерии
  Електромобил с удължен пробег
  Обикновен бензинов или дизелов автомобил
Гласове:


Кой уби електрическата кола? (видео)


Календар - събития
Април 2024
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
 
    
ИКЕМ във Facebook

Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


evi
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
evi
evi
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg

Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.